Barutana klub Beograd

MC Rage - Pevam i vrištim RAP!

Datum objave:29.07.2010

Pročitano:5642 puta

By:Gorana Romčević

Patrick Williams poznat je kao partner d’n’b dvojca Chase and Status, sa kojima nastupa pod imenom MC RAGE. Karijeru je započeo kao voditelj emisija na piratskim radio stanicama, ranih devedesetih -  u vreme razvoja underground scene u istočnom Londonu. Ubrzo je izgradio ime na engleskoj dnb sceni, a talenat bacanja rima doneo mu je nastupe na najvećim eventima, kao i gostovanja na svim kontinentima. 

Posvećen je i svom bendu Inner City Dwellers, koji predstavlja glas nezadovoljne engleske omladine. Kombinujući metal i hip hop, njihova muzika prenosi pozitivnu poruku kroz abrazivne gitarske rifove. Postaju sve popularniji iz godine u godinu, nastupali su na mnogim festivalima, između ostalog i kao podrška Roni Sizeu na engleskoj turneji.
Kroz pesme, oni pokušavaju da podignu svest publike o socijalnim problemima. Identifikovali su problem mladih kao jedan od najvećih. „U istočnom Londonu ima mnogo bandi, nasilja, droge, dece koja odrastaju u tim okvirima. O tome govori naša muzika. Odrasli  smo u istočnom Londonu, gledao sam mlađe u kraju kako propadaju... protiv toga se borimo!“, kaže Rage.
 
Rage je pevač u bendu. Ne svira nijedan instrument, samo, po sopstvenim rečima „peva i vrišti rap“. Kao mali je pisao dosta pesama, ali sada je fokusiran na pevačku karijeru i nastupe. „I dalje pišem poeziju, ali samo za sebe.“, kaže on. Za sada, izdali su nekoliko singlova. „Sa našeg sajta www.innercitydwellersuk.com, moguće je skinuti četiri trake koje smo, za sad, izdali“
Preko leta će nastupati sa Chase and Status, a nakon turneje se vraća aktivnostima sa bendom. „Sledi nam mnogo nastupa na festivalima i u klubovima,a krajem godine treba da izdamo album“, završava Rage.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :