MAY THE 4TH BE WITH YOU: Dan ljubitelja Ratova zvezda u Domu omladine

Datum objave:27.04.2017

Pročitano:4470 puta

Datum održavanja: 04.05.2017

Lokacija: Dom omladine Beograda

Zaraza zvana Star Wars postoji već decenijama, a otkako je kompanija Dizni preuzela kormilo nad serijalom sigurno je da će se ljubav širiti galaksijom i u budućnosti. Dobili smo nastavak starog serijala, ali i prvu samostalnu priču u Star Wars univerzumu.

 

STAR WARS: MAY THE 4TH BE WITH YOU

 

U Srbiji je primetan veliki broj starih i novih fanova koje želimo da okupimo na jedno mesto, na jednu konvenciju, gde će se okupiti, družiti, diskutovati, razmenjivati iskustva. Stoga su se udruženja Lazar Komarčić i Sakurabana udružila uz podršku Doma omladine Beograda da ustale dan ljubitelja Star Warsa na četvrti maj (May the fourth je igra reči na poznatu frazu May the force be with You). Kako bismo fanovima omogućili pristup bar delu eksluzivnih sadržaja koji se otkrivaju na sličnim svetskim konvencijama, beogradski May the 4th je podržan i od strane distributera i vlasnika licenci.

 

STAR WARS: MAY THE 4TH BE WITH YOU


Konvencija će se održati 4. maja 2017. u donjem nivou Doma omladine Beograda, od 12:30 do 22h. Ulaznice po ceni od 350,00 dinara se mogu kupiti preko Eventima, a za decu do 11 godina ulaz je besplatan uz pratnju odraslih.

 

Program konvencije


13h, projekcija: Selekcija fanovskih filmova
Fanovi “Star Wars” franšize su poznati po velikoj posvećenosti, a mnogi od njih su napravili i amaterske klipove inspirisane svojim omiljenim filmovima. Internet je prepun takvih snimaka i broj im stalno raste. Neki od njih su veoma kvalitetni, dok su drugi samo zabavni, a mi ćemo ovaj dan otvoriti prikazivanjem selekcije najboljih.

14h, tribina: KotOR: Dani Stare republike
Knights of the Old Republic – iliti, kako je poznatija međ’ fanovima ove franšize, KOTOR – je kvalitetna i popularna RPG igra studija Bioware koja je nastala u saradnji sa LucasArtsom 2003. godine. Odatle su se iznedrile dve single-player igre kao i jedan aktuelni MMO. „Vitezovi stare Republike“ pričaju o malo manje poznatom vremenu pre originalne filmske trilogije i događajima koji su zauvek izmenili galaksiju. Kroz razgovor upoznaćemo nove fanove sa proširenim univerzumom i podsetiti stare fanove zašto ove igre i dan danas opstaju kao kultni klasik. Učestvuju: Nikola Aksentijević i Aleksandar Janošević

16h, tribina: Istorijat i budućnost serijala “Star Wars”
Star Wars traje decenijama, a otkako je kompanija Dizni preuzela kormilo i prikazala nove filmove nemoguće je ne praviti paralele i razmatrati kakva će biti budućnost franšize. Na ovoj tribini ćemo pričati o istorijatu serijala, promenama u zamislima originalnog tvorca Džorža Lukasa, ali i o tome šta nas tek čeka pod novom upravom. Učestvuju: Vladimir Jakšić (HoloNet Srbija), Stevan Filipović (filmski reditelj i veliki fan)

18h, predavanje: Keri Fišer
Prošle godine nas je napustilo mnogo legendi, a jedna od njih je bila i Keri Fišer koju će ljubitelji serijala Star Wars večno pamtiti kao princezu Leju. Napravićemo osvrt na sve ono što je radila u profesionalnoj karijeri kao glumica, scenarista i pisac, na borbu protiv stigme mentalnih bolesti, kao i na to koliki je pečat ostavila na svima voljenu SW franšizu. Učestvuje: Miljan Tanić

 

19h, kviz: Ko bolje poznaje Star Wars franšizu
Na internetu a i u susretima fanova uživo lako dolazi do rasprava o detaljima iz filmova na koje prosečni gledaoci ne obraćaju pažnju, ali oko kojih su fanovi spremni da zapene… Ovo je prava prilika da se pokaže ko najbolje poznaje Star Wars franšizu, da se zabavi i pritom bude nagrađen za to. Prijave za kviz šaljite preko web formulara. Rok za prijave je 02. maj 2017.
Voditelj: Pavle Knežević

20:30h Kosplej takmičenje
Vrhunac dana i prilika za sve ljubitelje kospleja da se oprobaju ili fotkaju sa likovima iz Star Wars univerzuma. Učesnici će imati slobodu da se kostimiraju u nekog od postojećih likova, ili pak u svoj originalni. Dakle, spremite svetlosne sablje, kacige i drugu propratnu opremu. Prijave za kosplej možete poslati putem web formulara do 02. maja 2017. Svi koji se prijave za kosplej do 2. maja imaju slobodan ulaz na događaj. Ukoliko se ne prijavite a dođete maskirani, moći ćete da se prijavite za takmičenje na licu mesta.

Celodnevni propratni program


Merch 4 All:
Domaći distributeri prikazuju sve šta imaju u ponudi od Star Wars artikala. Od majica, figura pa do LEGO igračaka — biće za svakoga po nešto. Smatrajte se upozorenim da će biti izložena solidna količina mamipara.

Turnir – X-Wing

Turnir za one koji su već upoznati sa društvenom igrom X-Wing u kojoj imate priliku da upravljate flotom najpopularnijih brodova iz Star Wars univerzuma.
Posetioci će naravno moći da se upoznaju sa pravilima igre, pa možda sledeći put oni budu na turniru sa svojom flotom spremnom za nadmetanje.

Organizuje: Grenadier Games Beograd
Izložba Star Wars figura
Pored filmova, igara, stripova i knjiga nezaobilazan element u priči su igračke, figure i makete sa likovima iz neverovatnog sveta Star Wars. Posetioci će imati priliku da vide izložbu igračaka jednog od najvećih kolekcionara u Srbiji, Peđe Dimitrijevića.
Star Wars video igre
Pored globalnog uspeha koji su ostvarili filmovi odmah iza njih su i video igre iz Star Wars sveta koje su nam omogućile da se podobnije upoznamo sa tim fantastičnim svetom, ali i da preuzmemo ulogu nekih od fascinantnih likova. Imajući u vidu da je bilo pregršt igara sa ovom tematikom, biće obezbeđeno posetiocima da se oprobaju u nekima od njih na licu mesta.
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :