MatHackathon: Okršaj mladih programera na Matematičkom fakultetu

Datum objave:11.04.2016

Pročitano:4289 puta

Datum održavanja: 22.04.2016 - 24.04.2016

Lokacija: Matematički fakultet, Beograd

Studentska organizacija Matematičkog fakulteta ─ Omikron, organizuje timsko takmičenje u brzom razvoju softvera ─ MatHackathon pod sloganom "No limits. Pure creation" od 22. do 24. aprila na Matematičkom fakultetu. Projekat je namenjen studentima i srednjoškolcima uzrasta od 18 do 26 godina.

 

MatHackathon - No Limits. Pure Creations


MatHackathon je takmičenje u programiranju koje se organizuje drugi put zaredom, pod pokroviteljstvom Matematičkog fakulteta. Učesnici, od po četiri člana u timu će ceo dan i noć provesti pokušavajući da osmisle aplikaciju korišćenjem tehnologije po izboru, na temu koju će saznati na dan takmičenja. Na taj način imaće priliku da testiraju stečeno znanje, primene iskustvo i kreativnost.

Pored takmičarskog dela u okviru MatHackathona, učesnici će moći da čuju niz predavanja na temu informacionih tehnologija koje će održati profesori Matematičkog fakulteta, kao i zaposleni u uspešnim kompanijama širom Srbije. Cilj takmičenja je promovisanje značaja praktično-upotrebljivog znanja iz programiranja, ali i stvaranje novih ideja i rešenja za probleme koji se sreću u svakodnevnom životu.

Projekat su podržali Microsoft Development Center Serbia i Devana Technologies kao zlatni sponzori, Endava, E-Smart Systems i ICT Hub kao srebrni sponzori. Prijavljivanje je besplatno i traje do 17. aprila.

Za više informacija o događaju i načinu prijavljivanja posetite zvaničnu internet prezentaciju www.hack.math.rs ili Facebook stranicu MatHackathon.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :