MASTERS OF FREESTYLE: Treći obračun majstora rima

Datum objave:06.02.2017

Pročitano:4434 puta

Datum održavanja: 11.02.2017

By:Zorica Čanadanović

Lokacija: Delta City

Fristajl takmičenje Masters Of Freestyle održaće se u subotu 11. februara sa početkom u 18 časova u Delta Cityu u Beogradu. Tročlani žiri čine domaći MC-evi i fristajleri Grashoper (Radioactive Crew), Coa DNK i Zhozi Zho (LTDFM Music) koji biraju najbolje takmičare ovogodišnjeg rep obračuna i odlučuju ko će odneti titulu pobednika. Muziku vrti DJ BKO, a voditelj programa je Kristina Belović, član redakcije My People Magazina i organizator Masters Of Freestyle.

 

Masters Of Freestyle


Cilj svakog MC nastupa je da takmičar u slobodnom stilu uputi što jače i duhovitije „prozivke“ u obliku rima protivniku kako bi osvojio podršku publike i naklonost žirija. U nadmetanju u slobodnom stilu ocenjuju se sigurnost i snalažljivost takmičara na bini, osećaj za ritam, kao i povezanost i smisao rima. Svi zainteresovani za takmičenje mogu poslati prijavu na mail mofssrbija@gmail.com do 9. februara u 14 časova, a prijava treba da sadrži:
1. Ime, prezime, umetničko ime - alijas
2. Datum rođenja
3. Mesto/deo grada iz kog takmičar dolazi
4. Kontakt telefon
5. Link You Tube snimka freestylea takmičara


Učesnici takmičenja izabrani od strane stručnog žirija biće obavešteni do 10. februara u 17 časova. Konačan spisak takmičara biće objavljen 10. februara u 21 čas na zvaničnoj Facebook stranici Masters Of Freestyle Srbija.

 

Masters Of Freestyle


Takmičenje podrazumeva poštovanje sledećih pravila:
- Učesnik MOFS MC Battlea mora imati najmanje 15 godina
- U toku takmičenja je najstrože zabranjeno korišćenje psovki, vređanje protivnika na rasnoj, verskoj ili drugoj osnovi, a svako nepoštovanje ovog pravila sa sobom povlači automatsku diskvalifikaciju.


Dinamika takmičenja prilagođena je broju takmičara, a finale je podeljeno u tri runde. Temu prve runde zadaju sudije. U drugoj rundi pod nazivom „Pokvarena traka“ DJ menja instrumentale da bi takmičari pokazali kako se snalaze sa promenom ritma. Treća runda je „a capella nastup“ bez muzičke podloge. Tri prvoplasirana učesnika osvajaju vredne nagrade:
-I mesto: Vaučer u vrednosti od 20.000 dinara za kupovinu u Delta Cityu
-II mesto: Vaučer u vrednosti od 10.000 dinara za kupovinu u Delta Cityu
-III mesto: Termin za snimanje pesme u studiju „Kosmos“


Grashoper (Radioactive Crew), učesnik regionalnog Red Bull MC Battle-a 2011. godine gde se našao među 16 najboljih fristajlera sa prostora bivše Jugoslavije; pobednik Red Bull MC Battlea 2012.godine; osnivač freestyle takmičenja „Baci Se Na Teme“; Počasni član organizacije MOFS Srbija. Jedan od najboljih srpskih fristajlera.


Coa DNK (LTDFM Music), pobednik prvog Red Bull MC Battlea 2011. godine; Član rep sastava „D.N.K.“ i „Armija“ i ekipe LTDFM Music; Student glume.


Zhozi Zho (LTDFM Music), učesnik regionalnog Red Bull MC Battlea 2011. godine gde se našao među 16 najboljih fristajlera sa prostora bivše Jugoslavije; Osnivač MOFS MC Challenga i domaćin svih dosadašnjih MOFS MC Battleova; Član ekipe LTDFM Music; bavi se i DJ-ingom u kome je poznat pod pseudonimom Papa Zho; Organizator velikog broja hip hop događaja u Beogradu.


DJ BKO, uspešan DJ žanrovski veoma bogatih setova; muzički producent, posebno od kad je 2010. godine pobedio na konkursu „Ganc Novi Remix“ koje je organizovao Sevdah Baby za remix pesme „Znooojjj“; Dugogodišnje iskustvo breakdancea; Grafički dizajner; višegodišnja saradnja sa Sajsi MC sa kojom ima nekoliko zajedničkih EP-eva i brojne nastupe širom regiona; Od 2013. sa Begefankom (ex Lou Benny) pokreće seriju Begefank žurki i produkciju.

 

Kristina Belović Kića, diplomirani novinar i član redakcije hip hop portala mypeople.in.rs; šoumen; organizator MOFS MC Challengea.

Masters Of Freestyle osnovan je 2012. godine, a učesnici i sudije su bili vodeći MC-evi domaće rap scene poput Gazda Paje, Arafata, Mlate, Foxa i Smoke Mardeljana. Već tri godine zaredom organizuje se u saradnji sa Delta Cityem, a prošlogodišnji pobednik je MC Dance. Više informacija na Facebook eventu


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :