Barutana klub Beograd

Mary J. Blige – The Breakthrough

Datum objave:05.03.2006

Pročitano:3527 puta

By:DJApe

 


Mary J. se vraća u velikom stilu. Preko 700 hiljada primeraka albuma prodatih u prvoj nedelji bilo je više nego dovoljno da joj osiguraju prvo mesto Billboard liste, a što se tiče muzike – recimo da ona u najvećoj meri prati komercijalni uspeh. The Breakthrough u muzičkom smislu obeležava povratak r'n'b zvuku početka i sredine 90-ih. Mary J. Blige uz mnogobrojne saradnike uspeva da napravi pre svega kolekciju dobrih pesama sa beatovima koje će ''ulica umeti da prepozna'', ali i melodijama sa velikim pop potencijalom. 
Od ljudi koji su blagoslovili ovaj album svojim učešćem treba pomenuti: Bona (U2), Jay-Z-ja, Will I Ama (Black Eyed Peas), Raphaela Saadiqa, 9th Wondera (za mene iznenađujuće gostovanje ovog perspektivnog hip hop producenta), i dr. Valjda je okretanje producentskim metodama u popularnoj afroameričkoj muzici iz sredine poslednje decenije prošlog veka uslovilo i relativno veliki broj sampleova – u novom kontekstu ćete čuti prepoznatljive melodije koje su nekada izvodili: The O'Jays, Nina Simone, The Mohawks, Lonnie Liston Smith, Willie Hutch, The Tramps,… 
Singl Be Without You se u moru bezličnih r'n'b numera u poslednje vreme izdvaja tom gospođici Blige svojstvenoj ekspresivnošću u izvođenju, čineći kompoziciju potencijalnim klasikom. Bez mnogo mudrovanja – preporučujem svim ljubiteljima žanra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :