Marko Louis promovisao novi album Beskraj

Datum objave:21.04.2017

Pročitano:3439 puta

By:Gaga Bugarčić

Sinoć je u UK Parobrod Marko Louis predstavio svoj novi album „Beskraj“. Svi prisutni su mogli da da uživaju u audio vizuelnoj izložbi, da preslušaju sve pesme sa albuma. Marko je zajedno sa svojim bendom i gostima Vasilom Hažimanovim i Božom Vrećo odsvirao par pesama. Najavljen je i koncert 25. maja u Mikseru.

 

Marko Louis i Božo Vreća / Foto: Aleksandar Dmitrović

Marko Louis i Božo Vreća / Foto: Aleksandar Dmitrović 


Na ovom albumu će se nalazi jedanaest pesama od kojih su devet dueti. Pored toga što peva, Marko se potpisuje i kao kompozitor, aranžer, dizajner zvuka. Prisutan je uticaj balkanske i orijentalne muzike sa primesama džeza, fanka, popa, regea.


- Kad god sam kupovao muzičke albume uvek sam tražio prvo da preslušam duete. Bilo mi je najzanimljivije kada različiti izvođači sarađuju i naprave spoj svojih interpretacija i svojih stilova. Na ovom albumu sam rešio da ceo album bude spoj različitih energija i kultura širom sveta - izjavio je Marko.

 

Promocija albuma Beskraj Marka Louisa / Foto: Aleksandar Dmitrović

Promocija albuma Beskraj Marka Louisa / Foto: Aleksandar Dmitrović 


Na novoj “ploči”, koju je izdao za izdavačku kuću Lampshade Media, Marko je sarađivao sa poznatim umetnicima kao što su Vasil Hadžimanov (Srbija ), Vlatko Stefanovski ( Makedonija ), Bobo ( Bugarska ), Adnan Šaran ( BiH ), Božo Vrećo ( BiH ). Pored u našem regionu poznatih imena, Marko je sarađivao sa izvođačima širom sveta kao što su Tanu Saxena ( Indija ), Layth SidiQ ( Jermenija, SAD ) i drugi.


Na albumu se nalaze dve kompozicije Markovog oca Ljubiše Stojanovića Louisa, koje je obradio zajedno sa Vasilom Hadžimanovom i Vlatkom Stefanovskim.

 

Marko Louis / Foto: Aleksandar Dmitrović

Marko Louis / Foto: Aleksandar Dmitrović 


 - Pesme Doviđenja i Cveće Cafnalo su manje poznate pesme moga oca ali su moje omiljene. Uvek mi je bila želja da ova dva dela zabeležim jednog dana na traku i ispunila mi se želja - dodaje Marko koji je album posvetio rodetiljima.


Album “Beskraj” će moći da se čuje i kupi na različitim muzičkim portalima kao što su Deezer, Spotify, iTunes, Google Play, YouTube ili kao fizičko izdanje na nekoliko lokacija u Beogradu. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :