Manu Chao zvezda Lake Festa 2016

Datum objave:30.05.2016

Pročitano:4726 puta

Datum održavanja: 11.08.2016 - 14.08.2016

By:Marko Ristić

Lokacija: Krupačko jezero, Nikšić

Lake Fest koji se održava od 11. do 14. avgusta na obalama Krupačkog jezera, ugostiće jednog od planetarno popularnih izvođača, a to je Manu Chao i La Ventura.

 

Manu Chao i La Ventura / Foto: Marko Ristić

Manu Chao i La Ventura / Foto: Marko Ristić

 

Pozicioniran kao jedan od najvećih muzičkih festivala u regionu sa posebnim kulturološkim pečatom LAKE FEST je dao doprinos povećan om interesovanju inostranih gostiju za prisustvo na festivalu, ali I pojačanom interesovanju za grad Nikšić i uopšte Crnu Goru. Tokom pet godina postojanja Lake Fest je ugostio: Laibach, Guano Apes, Riblju Čorbu, Babe, Ortodox Celtse, Bjesove, Gobline, Elemental, Dubiozu kolektiv i mnoge druge izvođače.

 

Zato, ovogodišnji Lake Fest traje četiri dana u periodu od 11. do 14. avgusta. Lake Fest 2016 je pripremio mnoga iznenađenja i ono što je zadržao je želja da svake godine zaredom ispuni očekivanja publike. Ove godine prvo veče festivala biće posvećeno proslavi obnove desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore i ulaz će biti besplatan za sve posetioce. Oni će imati priliku da slušaju najpoznatije regionalne zvezde Bajagu, Ramba Amadeusa i druge. 

 

Manu Chao / Foto: Marko Ristić

Manu Chao / Foto: Marko Ristić


Lake Fest je dokazao da iz godine u godinu postaje svetski festival što potvrđuje i činjenica da će na obalama Krupačkog jezera, LAKE FEST ugostiti jednu od planetarno popularnih izvođača, a to je Manu Chao i La Ventura. 

 

 


Manu Chao jedan je od najuticajnijih muzičara u novijoj istoriji, hvaljen podjednako širom planete uz koncerte na pet kontinenata. Francuski umetnik i aktivista španskog porekla, svoj karakterističan zvuk gradio je kroz razne punk uticaje kao što su The Clash, Jam ili Dr. Feelgood. Svoje pesme peva na čak sedam jezika, a teme obuhvataju političku kritiku, imigraciju, ljubav, život u getu, slobodu mišljenja i življenja, kao i priče o autentičnim događajima iz svog
živopisnog iskustva. Četiri sjajna studijska albuma, od kojih su najzapaženiji bili "Clandestino" i "Proxima Esatacion: Esperanza", doveli su Manua na najveće svetske pozornice, a sada i napokon u Crnu Goru na LAKE FEST 2016.

Cene ulaznica će ostati iste kao prethodne godine. Cena jednodnevne ulaznice iznosi 10,00 eura dok je cijena paket karte za festival 25,00 eura. Kao i prethodnih godina, i ove godine biće organizovan prostor za kamp gde će se nalaziti i mala bina!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Exit Live Stream