Manu Chao oduševio u Nišu!

Datum objave:21.10.2019

Pročitano:1213 puta

Lokacija: Niš

Prvi put u Nišu, El Chapulin Solo - Manu Chao acoustic pred punom halom Mika Antić, oduševio je publiku dvočasovnom svirkom.
Kada su izašli na binu, Manu Čao obratio se publici prvo na srpskom jeziku - "Dobro veče, Niš! Kako ste?", a onda nastavio na engleskom: "Zadovoljstvo je biti ovde večeras. Večeras ćemo napraviti akustični šou, nadamo se da će vam se dopasti".

 

Foto: Vanja Keser


A publici se šou toliko dopao da ga nije puštala da ode sa bine! U halu Mika Antić u Nišu posetioci su došli ne samo iz Niša, već iz cele Srbije, pa i iz drugih zemalja.


El Chapulin Solo otvorili su koncert pesmom Otro Mundo, a u nastavku su se ređali hitovi poput Vida Tómbola, Mala Vida, Clandestino… Masa je uglas pevala stare i nove pesme u akustičnoj verziji prepunoj energije koju samo Manu može da donese na binu. Kako je i bilo najavljeno, Manu ne piše svoje pesme, on ih živi. A živela ih je zajedno sa njim i publika u Nišu.
El Chapulin Solo čine: Manu Chao – glas i gitara, Luciano Falico – manja gitara i Mauro Mancebo – bongo.

 

Foto: Vanja Keser

 

"Koncert El Chapulin Solo - Manu Chao acoustic simbolično je najavio World music festival Merak, koji počinje 2020. godine. Nadamo se da smo vam na najbolji način najavili u kom će se pravcu kretati festival!", kaže direktor festivala Marko Micić. Osnivač festivala je Udruženje Marker iz Niša. A koncert je održan uz podršku Grada Niša.


World music fest nazvan je po srpskoj reči MERAK, koja iako potiče iz turskog jezika, odavno se odomaćila kod nas sa značenjem zadovolјstva koje proističe iz “malih” stvari – označava želјu, žudnju za nečim, ćef, uživanje, ugodno raspoloženje… Upravo ova srpska reč ušla je u internacionalni rečnik reči koje nije moguće prevesti na druge jezike! Merak fest ima za cilј da na koncertnom podijumu prezentuje upravo taj osećaj po kome je Niš prepoznatlјiv!


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :