Maika ispred Gogol Bordello u Beogradu

Datum objave:12.05.2018

Pročitano:4023 puta

Datum održavanja: 28.05.2018

Lokacija: Beograd

Alternativni Balkan-dance-punk bend Maika, koji se nedavno oglasio debi albumom "Balkannibalism", nastupiće ispred Gogol Bordello-a 28. maja (21:00) u Bašti Studentskog kulturnog centra Beograda.

"Maika će svojim šarmom i divljom energijom, osvojiti pozornicu, vaša srca, i naterati vas da plešete dok vam ne ispadnu cipele", poručuje Maika u kojoj pevaju Bojana Simeon i Ida Prester, poznata po radu s bendom Lolobriđida.

 

MAIKA

Foto: Nikola Nikolić

Bend čine muzičari iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore: Prester, Simeon, harmonikaš Luka Lopičić, trubač Dušan Murišić, saksofonist Hayden Kent Chisholm, basista Petar Stojanović i bubnjar Nikola Vukotić, koji kombinuju tradicionalnu muziku Balkana, sa novim žanrovima kao što su elektronika, alternativ dens, indi pop i pank.

"Sa stanovišta benda Maika, Balkan je apsurdni spoj kontrasta: religije i tradicije i novih tehnologija, prirodnih lepota i destruktivnih politika, blata i zlata, ekstatičke radosti i suza, krvavih sukoba i čovečnosti i darežljivosti. Balkan je bizarna supa mnogih uticaja, stilova i kultura, što je glavna tema muzike koju stvara Maika", kaže bend.

Beograd je za bend Maika prva stanica evropske turneje na kojoj prate Gogol Bordello na nastupima 29. maja u Skoplju, 30. maja u Sofiji i 31. maja u Temišvaru, zatim u Koperu 2. juna, a 8. i 9. avgusta ih samostalno očekuje dvodnevno pojavljivanje na Boomtown festivalu u Velikoj Britaniji, i na kraju svirka 10. avgusta u Londonu.

Svetska džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello održaće 28. maja koncert u Bašti SKC-a u okviru svetske turneje povodom novog albuma "Seekers And Finders"! Ulaznica košta 2.000 dinara preko mreže Eventim.
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :