M-Audio Trigger Finger Pro

Datum objave:16.11.2014

Pročitano:5007 puta

By:V. Jovanović

Pre više od deset godina M-Audio je bio pristupačan brend, koji je svojim jeftinim a korisnim uređajima pomogao stvaranje mnogih pesama raznih žanrova. Ako ste u to vreme želeli da počnete da stvarate muziku, gotovo sigurno je neka od M-Audio sprava bila u vašem "arsenalu", da li zvučna PCM kartica ili neki od brojnih USB kontrolera. Tada, pre tih desetak godina, M Audio je izbacio jedan od prvih kontrolera sa velikom dugmadi u stilu čuvenog Akai MPC samplera. Trigger Finger, tada pionirski poduhvat, obradovao je mnoge; hip-hop producente, pre svega, ali i mnoge druge producente i DJ-eve, s obzirom na mogućnost integracije sa Serato i Traktor DVS sistemima. Ovaj kontroler nije imao dug život i nakon nešto više od pet godina M-Audio je odlučio da obustavi proizvodnju Trigger Fingera. M-Audio u međuvremenu postaje deo giganta Avid i posle skoro cele decenije oživljava jedan od svojih legendarnih uređaja. Dodatak pro na etiketi govori da je Trigger Finger unapređen i spreman za borbu sa vodećim USB kontrolerima.

 TF Pro je samo blago baziran na svom pretku u vidu mreže od šesnaest velikih dugmadi kojima pozivate željene zvuke iz VST instrumenta ili sekvencera. Dugmad su sada osvetljena i možete sami da odredite boju tog svetla što omogućava lakšu orijentaciju. Pored dugmadi, TF Pro je zadržao i četiri šine (fadera) i četiri potenciometra, sve to sa unapređenim dizajnom. Dva velika i najbitnija dodatka su ekran u Akai MPC stilu koji pruža informacije notama, kao i informacije za drugi bitan dodatak - sekvencer. Šesnaest dugmića sa četiri sloja čine šezdeset i četiri koraka za upotrebu omiljenih VST instrumenata, koje je moguće koristiti i bez kompjutera. Trigger Finger Pro dolazi sa nekoliko VST instrumenata i gomilom paketa sa različitim zvucima bubnjeva, predviđenim uglavnom za razne stilove elektronske muzike. Kada se sve ovo uzme u obzir, TF Pro postaje ozbiljna konkurencija rivalima poput Mashine i Ableton Push.

 


Connection

Kao i svaki USB kontroler, Trigger Finger Pro ima priključak za USB kabl za povezivanje sa kompjuterom i MIDI priključak za povezivanje sa klavijaturama i semplerima. Trigger Finger Pro se napaja strujom preko USB kabla, ali postoji i priključak za direktno napajanje strujom ukoliko je potrebno da se promene koraci u sekvenceru.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :