LUKA VUKOVIĆ: Ritam i emocije me guraju napred

Datum objave:23.04.2014

Pročitano:5300 puta

Još nekoliko dana je ostalo do velike Mix Off žurke, na kojoj će naših sedam finalista konačno ukrstiti gramofone na putu do pobede! Dok uzbuđenje raste, Luka Vuković nam priča svoje utiske o dosadašnjim dešavanjima i otkriva kako teku pripreme za finale, 26. aprila u beogradskom Depou.

 

Luka Vuković odrastao je u muzičkoj porodici, uz zvuke jazza, i kao mali počeo je da svira bubnjeve. U srednjoj školi kreće interesovanje za elektroniku i on počinje da radi u kafićima i klubovima po Užicu. Od 2010, od kada je član DJ organizacije 031 Republic, počinje i da deli scenu sa domaćim i internacionalnim DJ-evima među kojima su Marko Nastić, Dejan Milićević, Umek, Cristian Varela, Silicone Soul a nastupao je i na Exitu. Lukin talenat i posebni stil oslikavaju se kroz dosta perkusija, bass linija i groovy zvuka, a u setovima provlači deep house, tech house, techno i house. Ozbiljno je zainteresovan za produkciju.

 

Kako si se osećao kada ti je javljeno da si prošao u finale?

 

Sjajnoo… (: Deo mog sna se polako ostvaruje!

 

Da li si zadovoljan svojim nastupom na Warm upu? Kakvi su ti utisci o žurci?

 

Da, veoma sam zadovoljan svojim nastupom jedva čekam da se vidimo opet 26-og u Depou. Odlična zurka, što se videlo i po samoj atmosferi cele noći.

 

Kakav je osećaj raditi na žurci sa Steveom Bugom?

 

Raditi sa Stivom Bagom je veliki izazov i nadahnuće. Inspiracija da budeš isto tako dobar. Sjajno, sve u svemu. A i, iskreno to mi jedan od omiljenih DJ-va!
 

Šta misliš o burn Residency inicijativi da nađe talentovane DJ-eve širom sveta i nagradi ih rezidenturom na Ibici i ugovorom od 100 000 evra?

 

Sjajna zamisao, neverovatna šansa za mnoge DJ-eve, pa i za mene. Smatram da uvek treba podržavati talentovane ljude a burn to radi na pravi način! Nagrada je velika suma novca, ali prvo mesto donosi i slavu i šansu za rad širom Evrope.

 

Kako se pripremaš za Mix Off finale?

 

Spremam se i psihički i fizički, jer iako to ne izgleda tako, u stvari je i fizički i umno naporno. Radim na muzici, vežbam, opuštam se u pauzi uz dobru muziku, šetam i punim baterije. To je to.

 

Da li se, inače, spremaš za nastupe ili se prepustiš trenutku, atmosferi?

 

Vežbam tehniku, to je stvar vežbe. Atmosfera me ponese i ne planiram unapred. Sve zavisi od trenutka, a publika svemu daje smisao, oni i ja zajedno pravimo atmosferu.
Kako bi opisao vrstu muzike koju puštaš?

 

Dark, sexy, groovy

 

Kakvu priču i emocije pokušavaš da preneseš kroz svoje setove?

 

Ja sam i inače čovek jakih emocija. Takav sam i na sceni. Emocije me često vode u muzici. Volim ritam, moja muzika se većinom zasniva na groovy ritmu, dobroj bas liniji i kratikim vokalima.

 

Čije trake u poslednje vreme najčešće vrtiš?

 

Pratim mnogo pravaca elektronske muzike. Tu je veliki broj DJ-va, što stranih, što domaćih i mislim da ne bih mogao da izdvojim šta najčešće vrtim. Ima dosta traka koje volim, odlične muzike, odličnih producenata.

 

Šta misliš, zašto treba da pobediš?

 

Muzika je moj život. Rođen sam i odrastao uz muziku. Svirao sam bubnjeve. To mi je u krvi. Mislim da sam pored talenta, uložio u svoj posao i dosta rada i truda. Nosim u sebi ritam koji me gura napred. Muzika je u mojoj glavi i mogu jako dobro da je prenesem ljudima. Zato želim da pobedim.

 

Da li već razmišljaš o Ibici i šta bi najviše voleo da doživiš tamo?

 

Ibica je san svakog DJ-a, pa i moj. Naravno da želim da učim od poznatih i slavnih. Mislim da je to posebno mesto koje ima dušu. Naravno i klabing i novi kontakti, novi ljudi, nova publika. Ogroman izazov i velika šansa.

 

Koju pesmu bi pustio za zalazak sunca u Cafe Mambo na Ibici?

 

Hmm, pa na primer Guti - Hope (Original Mix)

 

Šta nameravaš posle finala, ako se ne plasiraš dalje? Da li te ovo uzbuđenje oko Residencyja dodatno motiviše da se još jače boriš za sebe?

 

Bio bih najsrećniji da pobedim, naravno. Ako se to ne desi, pa život ide dalje, otvoriće se neka druga vrata. Ali, borba za pobedu još traje, što znači da imam snažan motiv da se borim, i nadam se, da pobedim.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :