Lucky Light LTD showcase: Kowalski i Dundov u Nišu!

Datum objave:05.09.2016

Pročitano:4903 puta

Datum održavanja: 24.09.2016

By:Ivana Antović

Lokacija: Niš

Alexander Kowalski, jedan od najcenjenijih berlinskih di-džejeva i producenata, nastupiće u subotu, 24. septembra, na “Niškom sajmištu”. Osim njega, Nišlije će po prvi put moći da čuju i live act regionalne zvezde Petra Dundova, uz gosta iz Beograda Speedyja i domaću podršku Milenka. Ovim se nastavlja izvanredna saradnja niškog Encoder-Radija sa beogradskom “Lucky Light LTD” vinil etiketom, koja ovoga puta dovodi dva eminentna techno imena sa kojima već godinama vrlo uspešno sarađuje.

 

Alexander Kowalski u NišuAlexander Kowalski jedan od najistaknutijih predstavnika berlinske techno scene. Čuven je po moćnom zvuku koji spaja techno ritmove sa bogatim harmonijama i sofisticiranim vokalima. Vlasnik labela “Damage Music” od 2009. godine Kowalski i kroz studijski rad neprekidno usavršava svoju produkciju, a definitivno priznanje za trud i inovativnost dobija dvostrukom nominacijom za “German Dance Awards”.

 

Alexander Kowalski

Alexander Kowalski

 

Prepoznatljiv upravo po muzičkoj svestranosti kroz koju elegantno spaja techno s elementima deep housea, duba i funka, Kowalski na samo sebi svojstven način prenosi emocije kroz masivni zvuk, zbog čega postaje miljenik i poklonika elektronske muzike, ali i svojih kolega muzičkih profesionalaca. Sa druge strane, zbog energičnih, intenzivnih i tehnički savršenih live actova širom sveta i izuzetno bogate diskografije visoko je kotiran i kod kritičara, koji mu daju titulu najboljeg producenta i najboljeg live act izvođača. Laurent Garnier, Ben Sims, Joris Voorn, Stephan Bodzin, Fergie i Guy J samo su neki od velikana koji u svojim setovima rado koriste njegovu produkciju. Jedno je sigurno: publika na podijumu za igru u prostoru “Sajmišta” biće oduševljena energično-hipnotičkim di-džej setom u specifičnom Kowalski/D Func izdanju.

 

Petar Dundov

Petar Dundov

Hrvatski di-džej i producent Petar Dundov, rado viđen gost na domaćim žurkama i festivalima, u premijernoj poseti Nišu publici će se predstaviti live act nastupom. Za elektronsku muziku koju stvara kažu da nema granica, da pokreće i intrigira, a samog Dundova smatraju jednim od najhrabrijih, najoriginalnijih i inspirativnih muzičara, čiji rad svesrdno podržavaju Sven Väth, Francois K, Laurent Garnier, Adam Beyer, Josh Wink, Guy J, Hernan Cattaneo, Brendan Moeller i Danny Tenaglia. Na osnovu nesumnjivog kvaliteta i karijere duge preko dve decenije, na spisku njegovih festivalskih i klupskih nastupa nalaze se: “I Love Techno”, “Awakenings and Wire”, “Exit”, “Berghain”, “Womb”, “Air”, “Tresor”... Uz dragulj njegove produkcije, mini LP “Sculptures” za izdavačku kuću “Tomorrow” legendarnog Jeffa Millsa, velikim uspehom može se smatrati i dugogodišnja saradnja sa čuvenom belgijskom izdavačkom kućom “Music Man”, koja između ostalih objavljuje materijale Jeffa Millsa, Green Velveta i Roberta Hooda. Priznanje svetskih razmera Dundov stiče 2008. debi albumom “Escapements”, čime je trasiran put novijim autorskim izdanjima, remiksevima i nastupima širom sveta. 

 

Speedy

Speedy


Iako predstavnik mlađe generacije, Speedy je svoje ime odavno pozicionirao i delom a ne rečima opravdao. Ne samo odličan di-džej i ne samo izuzetno talentovani producent, od 2010. godine organizator je i serijala najuspešnijih  zabava, koje su mu donele titulu jednog od najzaslužnijih ljudi za oživljavanje techno scene u Srbiji. I dok je “Lucky Records Showcase” ugostio veličine kakve su Dave Clarke, Adam Beyer, Cristian Varela, Marco Bailey, Ben Sims, oko Speedyjeve “Lucky Light LTD” vinil etikete, pokrenute iste godine, okupljena su eminentna imena evropske i svetske scene: Varela, Clarke, Mark Broom, Gary Back, Marco Baily, Joel Mull, Alexander Kowalski, Petar Dundov… Neki od njih naći će se na maratonskom techno spektaklu koji ponosni vlasnik “Lucky Light LTD”-a priprema krajem oktobra u Beogradu.

 

Milenko

Milenko

Ako je Speedy referenca za ponovnu ekspanziju srpske techno scene, onda Milenku takve zasluge pripadaju na nivou Niša, a sudeći po broju posetilaca na žurkama koje organizuje, možda čak i čitavog južnog dela Srbije koji ovom gradu gravitira. U di-džej vodama od 2003. svega dve godine kasnije okreće se i produkciji, što se osetno odrazilo na broj poziva za gostovanja ne samo u našoj zemlji već i u regionalnim centrima Hrvatske, BiH i Crne Gore. U klubovima i na festivalima di-džej pult delio je sa Daveom Clarkeom, Marcom Baileyjem, Tomom Hadesom, Billyjem Nastyjem, Petrom Dundovim, a dužem spisku inostranih i domaćih kolega 24. septembra priključiće i ime Alexandera Kowalskog.

Promotivna cena karata za žurku, koju techno znalci unapred nazivaju “žurkom godine”, trajaće do 20. septembra i iznosiće 600 dinara u svim “Win-Win” radnjama u Nišu i zemlji, kao i putem sajta: www.ddtickets.rs. Od 20. do 24. septembra karte će u pretprodaji koštati 800 dinara, dok će na ulazu cena biti 900 dinara.

Više informacija na Facebook eventu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :