Lucid Dream / Kontuzija gratis: Višemedijska instalacija i performans

Datum objave:06.07.2015

Pročitano:5228 puta

Datum održavanja: 07.07.2015

By:Snežana Arnautović Stjepanović i Ivica Stjepanović

Lokacija: SKC, Beograd

Kontuzija gratis je projekat koji u svojoj osnovi objedinjuje izvođenje zasnovano na fuziji dva umetnička izraza: performativnom i muzičkom.

 

Lucid Dream / Kontuzija gratis: Višemedijska instalacija i performans | SKC, Beograd

 

Simbiozom različitih umetničkih izraza u ovom projektu, umetnici teže ostvarivanju novog, originalnog i upečatljivog dela koje kao novostvoreni višemedijski izraz pomera granice u auditivnom i vizuelnom predstavljanju na jedinstven način. Rad dva umetnika na ovom projektu: muzika (Ivica Stjepanović), performans i višemedijske instalacije (dr Snežana Arnautović-Stjepanović), rezultirao je delom koje prevazilazi norme konvencionalnosti i ostvaruje povezanost u savremenom umetničkom izrazu koji kao proizvod svog vremena preispituje realnost u interdisciplinarnom doživljaju i kao takav egzistira multidimenzionalno u scensko-izvođačkom prostoru. Umetnici se bave preispitivanjem „pomerene“ realnosti u kojoj živimo praveći spojeve i razmatrajući kontradiktornosti između tradicionalnog, balkanskog i hipermodernizma kao aktuelnog stanja svesti.

 

Autori projekta su Ivica Stjepanović (kompozitor) i Snežana Arnautović-Stjepanović (performans i instalacije). Učesnici projekta, kao performer u okviru Band Mr. Edge & Papa’s Little Helpers su Ivica Stjepanović (vokal, kontrabas), Marija Mijatović (vokal, perkusije), Ivan Simeunović (violina, vokal), Dragan Božić (harmonika, klavijature), Jovica Šošić (gitara, vokal), Uroš Danilović (bubnjevi, vokal) i Dušan Sarić (klavir).


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :