LP Elektro gosti na koncertu Parova Stelara u Beogradu

Datum objave:07.03.2017

Pročitano:4721 puta

Datum održavanja: 08.04.2017

By:Ljiljana Zdravković

Lokacija: Hala Sportova

Na koncertu koji će Parov Stelar, osnivač elektro svinga, muzički producent i najuspešniji austrijski internacionalni umetnik, održati u Hali Sportova na Novom Beogradu 8. aprila 2017. godine, kao gosti će nastupiti i synth-pop grupa iz Beograda LP Elektro. 

 

LP Elektro

LP Elektro


LP Elektro je najnovija muzička grupa beogradskih muzičara Sonje Lončar i Andrije Pavlovića (Andy Pavlov) i njihov najmlađi kreativni proizvod nastao kao plod dugogodišnjeg rada u okviru različitih instrumentalnih sastava (LP Duo, Ola Horhe) ali i komponovanja muzike za različite pozorišne predstave.


- Nakon trinaestogodišnje zajedničke saradnje i sviranja dva klavira u okviru LP Dua, rešili smo da ostvarimo našu ljubav prema elektronskoj muzici i sintisajzerima - objašnjava Sonja.

Ova grupa stvara sofisticiranu, savremenu elektronsku muziku upotrebom novih i starih sintisajzera u kombinaciji sa minimalnim, plesnim ritmovima i konceptualnim ili ljubavnim tekstovima. Njihov prvi singl “Potvrda” rađen je u saradnji sa kompozitorom i producentom Urošem Petkovićem (Shazalakazoo, Jazzotron) i poznatim glumcem Nikolom Vujovićem koji je otpevao ovu pesmu.

 

- Nakon što smo ostvarili svoje snove kao profesionalni pijanisti i nastupili kao LP Duo u Karnegi Hol-u, sada se otvara jedno novo poglavlje naše elektronske karijere. Ove večeri ćemo svirati sa bendom i biće nezaboravna atmosfera - obećava Andrija i dodaje da se jako raduju dolasku Parova Stelara u Beograd, kao i mogućnosti da svoj novi synth-pop projekat LP Elektro predstave beogradskoj publici.

 

Parov Stelar / Foto: Jan Kohlrusch

Parov Stelar / Foto: Jan Kohlrusch

Parov Stelar uskoro kreće na svetsku turneju „The Burnin Spider Tour“ na kojoj će promovisati i svoj novi album. Nedavno je objavio i dva singla: “Step Two”, koju je snimio sa svojom suprugom, austrijskom umetnicom Lilja Bloom, kao i naslovnu numeru sa izdanja “The Burning Spider” koje očekujemo 21.aprila. Nastupi na turneji čiji je početak zakazan za 12. mart u Australiji, biće potpuno drugačiji od ranijih i pored pesama sa novog albuma, uključivaće i ranije hitove kao i blues semplove Muddy Watersa i Lightining Hopkinsa sjedinjene u klasični Stelarov zvuk. Parov Stelar objavio je 9 albuma i više od 20 EP-a. Njegova muzika nalazi se u brojnim filmovima, TV emisijama i reklamama. Sarađivao sa brojnim zvezdama svetske muzičke scene, ima milion fanova na Facebooku i više od 100 miliona pregleda na Youtube kanalu, a njegove numere nalaze se na više od 700 kompilacija.


Sa svojim bendom održao je više od 600 nastupa širom sveta, sasvim je sigurno da će u Beogradu sve prisutne razigrati kombinacijom džeza, svinga i elektronike. Ono što je sigurno je da donosi dosta energije koja direktno pokreće telo i pleni dušu. Ulaznice za koncert po cenama: 2400, 2600 i 3500 (VIP) dinara u prodaji su na svim prodajnim mestima Eventima i kao i online preko sajtova www.eventim.rs. i www.scnovibeograd.rs. Organizator koncerta su Hala Sportova i HHArtists. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :