LP DUO NASTUPA NA SONAR FESTIVALU!

Datum objave:06.10.2021

Pročitano:401 puta

Nekoliko dana posle najavljenog koncerta na Kolarcu, LP Duo će na poziv festivala Sónar iz Barselone, održati specijalni video nastup, 28. oktobra 2021.na kome će premijerno predstaviti projekat Beyond Quantum Music i deo nove muzike koju su Sonja Lončar i Andrija Pavlović komponovali u prethodnom periodu. 

 Sónar je jedan od najvećih i najznačajniji svetskih festivala elektronske muzike, a u okviru svoje platforme Sonar+D bavi se spajanjem kreativnosti i tehnologije promovišući projekte koji spajaju umetnost i nauku. 

Projekat Beyond Quantum Music nastavak je veoma uspešnog, pionirskogprojekta Quantum Music, pokrenutog od strane inženjera Dragana Novkovića, kvantnog fizičara Vlatka Vedrala i LP Dua. Jedan od ciljeva projekta je istraživanje zvuka, muzike i vizuelnih umetnosti kroz dijalog sa kvantnom fizikom. Nosilac projekta je Muzikološki Institut SANU, a partneri Ars Elektronika (Linz), TodaysArt Festival (Hag), Univerzitet Hanover (Nemačka) i Duality doo.

U narednom periodu, LP Duo će osmisliti specijalni multimedijalni koncert Beyond Quantum Music, koji će izvesti na evropskoj turneji planiranoj za jesen 2022. godine. 

Podsećamo da LP Duo svira u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, u subotu 23. oktobra u 19.30. Zbog epidemilološke situacije, karte su u pradaji u ograničenom broju, na blagajni Kolarca, po ceni od 1000 I 1200 dinara.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :