LORNA WING: Uživanje u drugačijem, tokom svih 9 pesama!

Datum objave:06.05.2016

Pročitano:4865 puta

By:Milan B. Popović

LORNA WING CD JEDRA / MASCOM RECORDS


Devet studijskih numera na novom CD albumskom izdanju „Jedra“, višečlane grupacije „Lorna Wing“, slušam, kao po “difoltu“, u 03h i 37 minuta jednog ponedeljka na utorak, u sred mrklog mraka i potpuno jezive tišine, koju, puštanjem CD-a „Jedra“, prekidam. Ovo je istinski potpuno drugačije CD izdanje, u odnosu na ona koja se danas publikuju , forsiraju i nude na ponudu širokom slušalačkom auditorijumu ne samo u Srbiji nego i širem regiona. Ovde ponuđenih devet pesama predstavljaju jednu malu, ali prelepu oazu umilnih, smirujućih tonova, zvukova i aranžmana, koji, baršunasto prijatno deluju i zvuče. Naprosto je besmisleno izdvajati pojedinačno pesmu jednu od drugih jer se sve skladno smireno i smerno smenjuju i naslanjaju jedna na drugu gradeći jednu kompaktnu celinu koja je i narezana na ovoj kompaktnoj CD ploči.

 

LORNA WING CD JEDRA / MASCOM RECORDS


Možda bi valjalo za početak pomenuti neke od informativnih podataka dok bi deskripciju ili esej prepustio duši svakom potencijalnom slušaocu ponaosob. Grupu “Lorna Wing“ čine: Ivanka Simić (vokal, flauta), Čedomir Stanojević (gitara, vokal), Nemanja Marković (violončelo), Saša Ristić (gitara), Predrag Marić (bubanj), Hana Paraušić (klavijatura, prateći vokal) i Jovan Perišić (električni kontrabas).


Možda je i sam izbor, odabir instrumentalista, veoma specifičnog i sofisticiranog kova, doprineo da album „Jedra“, na kraju, zvuči ovako nenametljivo prijatno, umilno milo, privlačno a ne pohotno, briljantno a ne kič, sjajno zlatno ali ne i grubo brušeno...


U nekim numerama dominara ženski vokal, dok je u nekima muški, a na nekim i muški i ženski vokal, u duetu. Gosti na albumu su: Miladin Stojković (kontrabas, 02&07), Marija Nikolić (usna harmonika (06), Nenad Knežević (bas gitara, bonus numera „Lazy Summer Afternoon“) i Saša Lokner (bonus numera „Lazy Summer Afternoon“). Pomenuta bonus numera snimnjena je i producirana u studiju Aleksandra Loknera. Ilustracija je delo Lorene Matić. Producent je Dragan Dadi Stojanović, dok je materijal snimljen i produciran u studiju „Kazablanka“.


Zaista je preslušavanje ovog materijala bilo efektno kao litar ledene osvežavajuće i preko potrebne vode u užarenoj pustinji, koji se ispijanjem, svakom novom pesmom, nadopunjuje novim litrom čiste izvorske vode. Vraćajte se ovim pesmama s vremena na vreme, zasigurno je da ćete pronaći mir od svakodnevnog haosa i furke, ludnice, trke, frke i raznoraznih trivijalnih obaveza, koje, predpostavljam, većina ljudi u zemlji Srbiji, ima. „Lorna Wing“ je primer da se može stvoriti i umetnost i plemenitost, u jednom istom momentu. Obavezno preslušati CD „Jedra“!

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :