LORNA WING - Prednovogodišnji koncert & premijerna projekcija spota za pesmu 30!

Datum objave:26.12.2013

Pročitano:4103 puta

Datum održavanja: 28.12.2013

Lokacija: Jazz Bar, Beograd

Ove subote u samom centru Beograda, u Jazz Bar Centru (Knez Mihajlova 6), možete videti i čuti bend Lorna Wing po poslednji put ove godine, kao i pogledati premijernu projekciju video spota za singl pod imenom 30! koji je izašao na ovogodišnjoj kompilaciji Femix Projekta- FEMIXETA 2013.Bend će nastupiti u svom punom sastavu, uz video podlogu, što je garancija bogatog zvučnog i vizuelnog doživljaja.
Osoba koja će ovo veče obojiti svojim unikatnim izborom kvalitetne muzike koju pušta svojoj publici je Marko A. Gavrilov aka EnjoyDivision.

Ulaz je besplatan.

Lorna Wing će se dopasti onima koji vole da čuju dobar chill ili down-tempo zvuk, ali i ljubiteljima ležernih swing i funky-dub ritmova. Kombinovanjem pretežno akustičnih, ali i električnih instrumenata sa pomalo melanholičnim ženskim vokalom, u pesmama koje flertuju sa više muzičkih žanrova istovremeno, teži se da se kod slušaoca izazove osećaj udobnosti. Tekstovi, naizgled lagani, uprkos izrazitoj melodičnosti, nose sa sobom breme univerzalne realnosti koja se može odnositi na bilo koje vreme ili mesto. Lorna Wing je jedan od retkih bendova u našem regionu čiju muzičku atmosferu slušaoci povezuju sa izvođačima kao što su Nouvelle Vague, Koop, Tom Waits i dr.

Osnivači benda, Ivanka (vokal) i Čeda (gitara i vokal) su, kao akustični dvojac, otpočeli sa stvaranjem prvih autorskih pesama Lorne Wing, da bi im se vremenom priključili ostali članovi. Danas, pored vokala i gitare, zvučni prostor najčešće popunjavaju bubanj, bas, violončelo i klavijatura.Bend danas čine:
Ivanka Simić (vokal, flauta)
Čedomir Stanojević (gitara, vokal)
Hana Paraušić (klavijatura, prateći vokal)
Jovan Arsenov (bas gitara)
Predrag Marić (bubanj)
Saša Ristić (gitara)
Nemanja Marković (violončelo)
Nevena Milenković (violončelo)

Na regionalnoj alternativnoj muzičkoj sceni ovaj bend još uvek traži svoje mesto, pa se do sada predstavio publici kako na više samostalnih koncerata u Srbiji, tako i na nekoliko domaćih i regionalnih festivala kao što je Nišville Jazz Festival (2013), Vračar Rocks Fest u Beogradu (2013. i 2012.), Balkan Unplugged Acoustic Rock Fest (BUARF) u Tuzli, Vračar Rocks u Kulturnom centru Božidarac, Misija Beograd u DOBu, Festival Autorskih Bendova (FAB) u Akademiji 28, Tradicionalno Akustičko Kompozitorsko Takmičenje (TAKT fest) u Novom Sadu i Tvoj Zvuk2 u Centru za kulturu Božidarac.

Tekstovi su podjednako pisani na srpskom i na engleskom jeziku što se, nakon dugotrajne dileme, izdvojilo kao najbolje rešenje pitanja odabira jezika. Lorna Wing ostavlja prostor za varijacije - može se presvući iz potpuno akustičnog sastava u polu-električni, ne odaljivši se pri tome od svoje slatko-gorke atmosfere.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :