Barutana klub Beograd

Lorna Wing - melanholični chill

Datum objave:11.11.2013

Pročitano:4534 puta

Datum održavanja: 29.11.2013

By:Nemanja Stanojević

Lokacija: CZK Božidarac, Beograd

Bend Lorna Wing dopašće se svima koji vole da čuju dobar chill ili down-tempo zvuk, ali i ljubiteljima ležernih swing i funky-dub ritmova. Kombinovanjem pretežno akustičnih, ali i električnih instrumenata sa pomalo melanholičnim ženskim vokalom, u pesmama koje flertuju sa više žanrova istovremeno, njihova muzika teži da kod slušaoca izazove osećaj udobnosti.Tekstovi, naizgled lagani, uprkos izrazitoj melodičnosti, nose sa sobom breme univerzalne realnosti koja se može odnositi na bilo koje vreme ili mesto. Lorna Wing je jedan od retkih bendova u našem regionu čiju muzičku atmosferu slušaoci povezuju sa izvođačima kao što su Nouvelle Vague, Koop i Tom Waits.

Tekstovi su podjednako pisani na srpskom i na engleskom jeziku, što se, nakon dugotrajne dileme, izdvojilo kao najbolje rešenje pitanja odabira jezika. Lorna Wing ostavlja prostor za varijacije - može se presvući iz potpuno akustičnog sastava u polu-električni, ne odaljivši se pri tom od svoje slatko-gorke atmosfere.

Bend pored osnivača Ivanke Simić (vokal, flauta, usna harmonika) i Čede Stanojevića (gitara i vokal), čine još i Saša Ristić (gitara), Nemanja Marković i Nena Milenković (violončelo), Hana Paraušić (klavijature), Jovan Arsenov (bas gitara) i Predrag Marić (bubanj). Prvobitno su kao akustični dvojac otpočeli sa stvaranjem prvih autorskih pesama Lorne Wing, da bi im se vremenom priključili ostali članovi.

Na regionalnoj alternativnoj muzičkoj sceni ovaj bend još uvek traži svoje mesto, pa se do sada predstavio publici kako na više samostalnih koncerata u Srbiji tako i na nekoliko domaćih i regionalnih festivala, kao što su: Balkan Unplugged Acoustic Rock Fest (BUARF) u Tuzli, Vračar Rocks u Kulturnom centru Božidarac, Misija Beograd u DOB-u, Festival Autorskih Bendova (FAB) u Akademiji 28, Tradicionalno Akustičko Kompozitorsko Takmičenje (TAKT fest) u Novom Sadu i Tvoj Zvuk2 u Centru za kulturu Božidarac, a kao najznačajniji izdvaja se nastup na poznatom međunarodnom džez festivalu Nišville u Nišu.

U petak, 29. novembra, sa početkom u 20h, Lorna Wing će nastupiti u ustanovi kulture Božidarac zajedno sa Lutkama i Kristalima. Na red potom dolazi ponovna poseta Nišu, Novom Sadu, Pančevu i još nekim mestima.

Spot za pesmu 30! izlazi u novembru, a kameru i režiju potpisuje Konstantin Krbačević. Singl 30! sniman je na SAE institutu u saradnji sa Nenadom Petronijevićem.

Sa Lornom Wing se možete bolje upoznati na zvaničnom profilu benda:
www.facebook.com/LornaWingBelgrade


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :