Barutana klub Beograd

Lonely Planet: Plaža Jaz uz Sea Dance najbolja u Evropi!

Datum objave:19.06.2015

Pročitano:7680 puta

Lonely Planet objavio spisak destinacija koje morate ovog leta obići

Vodeći svetski turistički vodič, Lonely Planet, nakon posete prošlogodišnjem Sea Dance festivalu, proglasio je plažu Jaz za najbolju plažu Evrope, uvrstivši je na prvo mesto liste deset najboljih evropskih plaža koje ovog leta treba neziostavno posetiti, pozicionirajući Budvu i Crnu Goru kao najbolju turističku destinaciju, ispred Portugala, Francuske, Italije, Velike Britanije, Španije, Grčke i Litvanije.

 

Lonely Planet: Plaža Jaz uz Sea Dance najbolja u Evropi!


- Ovo je još jedna potvrda da smo prilikom odabira lokcije, za morsko izdanje EXIT festivala, birali dobro i naspram Petrovaradinske tvrđave, koja važi za jednu od najboljih koncertnih lokacija na svetu, prepoznali pravi potencijal Jaza, koji pruža jedinstvenu mogućnost da se na jednoj lokaciji objedini nekoliko različitih festivalskih segmenata - od koncertnog prostora, kampa i predivne peščane plaže za odmor i uživanje tokom dana - izjavio je Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala.

U svom članku, ovaj renomirani turistički vodič, koji godišnje koristi preko 300 miliona ljudi prilikom izbora najboljih destinacija za putovanje, naveo je da je plaža Jaz uz Sea Dance festival, aktuelnog nosioca titule Najboljeg evropskog festivala, najbolje mesto provoda za sve one koji tokom svog boravka žele da osete čari letnje avanture. Kako se navodi u tekstu, pored Jaza, ne postoji bilo koje drugo mesto na koje bi trebalo otići na muzički festival.

U opisu plaže se i navodi da je Jaz smešten u neposrednoj blizini Budve, koju krasi očaravajući Stari grad i Citadela, koja se tokom leta pretvara u pozorišnu scenu pod otvorenim nebom u okviru festivala Grad teatar. Za sve ljubitelje adrenalina, koji ovog leta posete Crnu Goru i Jaz, Lonely planet preporučuje dnevne izlete, među kojima je i obavezni rafting kanjonom Tare.


Podsetimo, Lonely Planet, je još prošle godine u majskom izdanju magazina, smestio Sea Dance festival u Budvi na drugo mesto najboljih muzičkih dešavanja u Evropi, a nakon posete festivalu, kao i plaži Jaz, nisu krili svoje oduševljenje lepotama crnogorske obale.


Ovaj uticajni turistički vodič, se na ovaj način pridružio spisku vodećih svetskih medija, koji u svojim izvještajima o Sea Dace festivalu pišu i o predivnoj crnogorskoj obali, kao pravom neotkrivenom biseru Jadrana.


Lonely Planet godišnje izda preko 500 publikacija na osam svetskih jezika! Ova medijska grupa obuhvata tematske publikacije o putovanjima, TV programe o svetskim destinacijama, izuzetno posećen vebsajt http://www.lonelyplanet.com/ , mobilne aplikacije, kao i mesečni magazin Lonely Planet Traveller koji izlazi na pet jezika.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :