Barutana klub Beograd

Lola Marsh, Raphael Wresnig i Igor Prado: Izrael, Austrija i Brazil u Beogradu!

Datum objave:02.07.2015

Pročitano:5287 puta

Datum održavanja: 08.07.2015

By:Ivana Zarić

Lokacija: Miksalište, Beograd

Ambasada Izraela u Srbiji, Mikser House i Miksalište sa ponosom predstavljaju veliki beogradski koncert grupe Lola Marsh! Uz trenutno najpopularniji izraelski bend, 8. jula u 20 časova će nastupiti i austrijski orguljaš Raphael Wresnig, kao i najpoznatiji brazilski bluz gitarista Igor Prado.


Tople melodije harmoničnog izraelskog sastava, LOLA MARSH, praćene nostalgičnim ženskim vokalom, u rekordnom roku su osvojile svet. Ocenjeni su kao “najbolji srednjeistočni alt-folk bend, nakon što je ovaj neodoljivi prvobitno indi duo, plasirao demo singl snimljen - u kućnim uslovima.

 

Lola Marsh, Raphael Wresnig i Igor Prado: Izrael, Austrija i Brazil u Beogradu!


Gil Landau and Yael Shoshana Cohen, osnivači Lole Marsh, danas nastupaju u pratnji Mati Gilad (bas gitara), Rami Osservaser (gitara, klavir), Dekel Dvir (bubnjevi) i na samo njima svojstven način, poletno i originalno, prezentuju izraelsku kulturu.

Očaravajućim debi singlom “Sirens”, koji je za kratko vreme strimovan čak pola miliona puta, Lola Marsh je na čuvenom digitalnom servisu Spotify dospela na zavidno 5. mesto najslušanijih singlova u Americi! Drugim singlom, "You're Mine" opravdali su stečenu populatnost i ušli su u top 10 najslišanijih singlova u 15 zemalja.

Sastav Lola Marsh je trenutno na evropskoj turneji - pohode najveće muzičke festivale među kojima je i Exit Festival, na kojem će Lola Marsh nastupiti dan nakon velikog solističkog koncerta koji će održati 8. jula, na Miksalištu, a u okviru Savamalskog kulturnog leta.

Uz sastav Lola Marsh na Savamalskom kulturnom letu 8. jula nastupiće i RAPHAEL WRESSNIG & IGOR PRADO BAND!

 

Lola Marsh, Raphael Wresnig i Igor Prado: Izrael, Austrija i Brazil u Beogradu!

Raphael Wressnig, austrijski orguljaš mlađe generacije, izgradio je svoju muzičku ličnost pod snažnim uticajima velikana Hammond B3 orgulja (Jimmy Smith, Shirley Scott, Booker T. Jones, Joe Zawinul). Tokom svoje bogate karijere, objavio je 16 albuma i gostovao na još 30! U 2013. je bio nominovan za orguljaša godine od strane cenjenog jazz magazina Downbeat. Prošle godine je u New Orleansu snimio album „Soul Gumbo“ koji je sa oduševljenjem prihvaćen i od kritike i od publike.

 

Lola Marsh, Raphael Wresnig i Igor Prado: Izrael, Austrija i Brazil u Beogradu!

Igor Prado, najpoznatiji brazilski blues gitarista, započeo je karijeru u rodnom Sao Paolu. Sa bratom Jurijem, bubnjarem, vodi Prado Blues Band već više od jedne decenije. Sa Raphaelom u poslednjih nekoliko godina sarađuje veoma često, a koncert u Beogradu, na Savamalskom kulturnom letu, održaće u okviru prve zajedničke evropske turneje!

Ulaznice za koncert Lole Marsh i Raphael Wressnig & Igor Prado Band-a dostupne su po ceni od 350 dinara na svim GIGS TIX prodajnim mestima, kao i u Mikser House-u. Na veče koncerta, na ulazu u Miksalište, cena ulaznice iznosiće 500 dinara.

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :