Klub Barutana Beograd

Loco Dice: U klub se ide otvorenog uma

Datum objave:20.03.2014

Pročitano:4403 puta

DJ, producent, izdavač, edukator, promoter i još mnogo tog se može reći kad se pomene Loco Dice. Vlasnik prestižne izdavačke kuće „Desolat“, godinama je u samom vrhu na listi najboljih svetskih disk džokeja, a od prošle godine pokreće izrazito uspešni serijal „Used+Abused“ četvrtkom u ogromnom „open-air“ klubu „Ushuaïa“ na Ibici, gde su među gostima bili i Richie Hawtin, Carl Cox, Marcel Dettman, Jamie Jones i brojni drugi. Prvi put dolazi u Beograd 21. marta u okviru velike „Desolat“ žurke, kada će sa njim nastupiti i Vladimir Ivković, Vlada Janjić i sve zapaženija producentkinja iz Londona, Anthea.

 


• Anthea je jedno od imena kojima si pomogao da dobiju veću pažnju a sad će moći i da se predstavi publici u Beogradu. Kako bi opisao njen zvuk i talenat?

Antheu znam još od ranih dana prodavnice ploča „Phonica“. Ona je velika umetnica i drago mi je što će nam se pridrižiti u Beogradu. Njen zvuk je dubok, ali istovremeno udara i radi se o producentkinji sa veoma posebnim zvukom. Ako poslušate njenu traku „Booty Call“ sa poslednjeg „Desolat X-Sampler“ izdanja, verovatno ćete steći dobar uvid. Definitivno se radi o nekome na koga bi trebalo obratiti pažnju u budućnosti.

• Jedan od ovdašnjih umetnika Vladimir Ivković postao je važan deo etablirane etikete Desolat i nastupiće sa tobom u Beogradu. Kako je počela vaša saradnja?

Vladimira sam sreo u prodavnici ploča „Flipside“ u Dizeldorfu. Bio je nekako tu tog četvrtka koji je uvek bio miran dan, jer većina dolazi utorkom, kada dolaze noviteti. Vlada je imao sve te stvarno interesantne ploče u šteku a meni su bile potrebne za setove! On je kao muzički leksikon ili biblioteka sa važnim uvidom za mene. Bila je tako prirodna stvar da je na kraju počeo da vodi „Desolat“ sa mnom. On je zanimljiv DJ i volim da je tu kad radimo „Desolat“ noći.

• Veštinu koju prikazuješ za DJ pultom, pored očiglednog dara za selekciju muzike, deo je tvoje radne etike. Da li i dalje vežbaš, isprobavaš novu opremu, nove načine da oblikuješ i menjaš muziku tokom nastupa?

I dalje koristim vinile i gramofone, ali kombinujem ovaj, recimo tradicionalni pristup sa tehnikom koja je dostupna danas. To mi omogućuje da budem kreativan na načine koji nisu bili mogući pre nekoliko godina. Uvek proveravam šta je novo, unapređujem setove ako je neophodno, ali na kraju, vreme provodim slušajući novu muziku, npr. demo trake koje dobijamo za „Desolat“.

• Šta je novo u tvom studiju, možda neke nove trake, remiksi, nešto što se planira za „Desolat“ ove godine?

Toliko tog se trenutno dešava! Upravo sam završio remikse za Basement Jaxx, Nightmares On Wax, Art Alfija i u završnoj sam fazi snimanja mog narednog studijskog albuma. „Desolat“ slavi još jednu godinu sjajne muzike sa „Desolat X-Sampler“ kompilacijom sa kojom smo veoma zadovoljni jer donosi tri generacije izvođača sa ekskluzivnim numerama. Još uvek „vruće“ su razbijačke trake „Red Beans“ dvojice srpskih producenata Shoxija i Aleksandra Ivkovića i „Sisters“ od Tiger Stripes. Spremamo nove singlove za imena kao što su Alli Borem, Cuartero, Traumer, a tu je i novi album za Pulshar. Još uvek kombinujemo afirmisane i neafirmisane izvođače.

• Da li će novi album možda sadržati i neke hip hop bitove?

Novi album predstavlja ono što jesam kao umetnik u ovom trenutku, šest godina nakon debitantskog albuma „7 Dunham Place“. A hip hop je uvek tu, kao stav ili zvuk u mom poslu. Dolazim iz hip-hopa i to je ono što jesam.

• Posle odličnog izdanja za kultnu izdavačku kuću „Defected“, da li planiraš novo miks izdanje, možda potpuno novo žanrovsko putovanje?

Hvala, izdanje za „Defected“ je bilo stvarno sjajno! Radio sam sa odličnim timom uz koji sam mogao da dobacim i do drugačije publike. Volim miks izdanja, ali su veoma zahtevne i traže dosta vremena. Muziku biram veoma pažljivo, potrebno je dosta vremena da se licenciraju sve numere pa u ovom trenutku nemam planove za sledeću miks kompilaciju. Zapravo, Desolatov miks se planira svake godine, pa možda se deši baš ove.

• Jednom si rekao da vrtiš i tehno i haus, ali da nisi tekhaus DJ...

Tekhaus vidim ovako: ako se sećate zvuka starih izdanja etiketa „Siesta“, „Greyhound“, „Shaboom“ ili tandema Peace Division, e to bi bilo to za mene. Danas sa svim onlajn prodavnicama i oznakama, morate da kategorizujete svoj zvuk, dok sve što nema moć tehna ili nije baš klasični haus se automatski proglasi za tekhaus. To mi je isuviše lako i ne vidim sebe kako trčim okolo sa tim brendom na čelu. Vrtim dubok haus i usred seta, a ponekad završim i sa starom Detroitskom tehno trakom sa violinama. Definitivno nije tekhaus, više je nešto od hausa do tehna.

• Šta pored muzike čini dobru žurku sjajnom? Da li su neki klubovi na tebe ostavili poseban utisak u novije vreme?

Mnogo mi klubova i festivala pada na pamet, ali u poslednjih nekoliko nedelja u Lionu i Valensiji su bila odlična mesta „Le Sucre“ i „Koh Tao“. Odlična žurka je kombinacija dobrog razglasa, publika spremne da se stvarno pusti, finih organizatora, prijateljskog osobolja i pravog prostora. Na kraju je sve u zaboravljanju jada i svih negativnih stvari iza nas, u klub se ide otvorenog uma, spremni za žurku.

• Svakako jedna takva žurka bila je u čuvenom klubu „Space“ u Majamiju gde si nastupao punih 18 sati?!

Bilo je odlično, jer tamo nema pravila, radnog vremena ili bilo šta slično. Ljudi prosto žele da se zabave. Ne postoji plan ili potreba da se stoji tamo i nastupa po 18, 20 ili 24 sata. Ali ako se desi, desilo se!

• Kako provodiš svoje slobodne noći i radne dane?

Provodim slobodno vreme sa porodicom i prijateljima, retko slobodne noći provodim u izlasku, a dane provodim u kancelariji radeći, pretvarajući snove u stvarnost. Kad je moguće, eto me na stadionu „Fortune“ iz Dizeldorfa.

• Bio si u Srbiji na Egzitu, ali ovo je prvi put da nastupaš u Beogradu. Imaš li neku kratku poruku?

One Love !


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :