Ljubljanski festival SONICA u Dimu

Datum objave:29.10.2019

Pročitano:460 puta

Datum održavanja: 02.11.2019

Lokacija: Beograd

Ljubljanski festival SONICA, najbolji festival savremene eksperimentalne muzike u Ex-Yu regionu, predstaviće se ove subote, 2.novembra u Dimu u Cetinjskoj 15. Za ovu priliku, festival je pozvao troje umetnika da nastupe u beogradskom baru koji je početkom godine otvorio tim kluba Dragstor. Od 20H slušamo Lifecutter-a koji će za ovu priliku spremiti poseban ambijentalni set, nešto drugačiji od njegovog uobičajenog indastrijal nastupa; potom Zergona, producenta, didžeja i saund artista koji će predstaviti svoj novi modular sint set i na kraju TUUM-a koji želi da nam svojim didžej setom otključa druge realnosti.

 


Festival koji od 2009. godine jednom godišnje producira Muzej tranzitorne umetnosti (MoTA – Museum of Transitory Art), posvećen je istraživanju, produkciji, razvoju i prezentovanju eksperimentalne i žive umetnosti. Do sada su u okviru Sonica festivala gostili imena poput Rashada Beckera, Tima Heckera, Hildur Guðnadóttir, Williama Basinskog, Ryoichija Kurokawe, Clarka i Plaid, a festival tokom godine promovišu kroz Sonica Series niz koncerata.

Lifecutter je Domen Učakar, basista mnogih ljubljanskih hardkor pank bendova, indi rok sastava Icarus Down, tekstopisac elektro-pop sastava Neon Spektra i član nojz dua Ontervjabbit. Njegov rad je u oktobarskom izdanju prošle godine objavio The Wire magazin u okviru Below the Radar kompilacije.

Zergon je deo Synaptic Crew-a i angažovan je u polju audiovizuelnih performansa i DIY elektronike. Njegovi lajv setovi su improvizovani na sintisajzerima, uz mešanje field recording-a, efekata i živo sekvenciranje ritmova.

TUUM je Brendon Rozenblut, osnivač berlinskog kolektiva Protals Editions i član šamanskog elektronik dua Shaddah Tuum. Brendon će za ovu priliku izvesti eksperimentalni didžej set.

Karte možete da kupite na ulazu u Dim po ceni od 300 RSD.

 

FACEBOOK EVENT


LINEUP:
Zergon LIVE (Ljubljana)
Lifecutter LIVE (Ljubljana)
TUUM DJ set (Portals Editions, Berlin)

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :