Lisa Hannigan: Premijerni nastup irske kantautorke u okviru trećeg Beogradskog irskog festivala!

Datum objave:25.02.2015

Pročitano:4098 puta

Datum održavanja: 21.03.2015

By:RockSvirke.com

Lokacija: Dom Omladine, Beograd

U okviru trećeg Beogradskog irskog festivala koji će se održati od 13 - 22. marta, organizatori i koncertna agencija RockSvirke sa ponosom najavljuju regionalno premijerni nastup popularne irske kantautorke Lize Hanigan (Lisa Hannigan).
Lisa će nastupiti 21. marta u sali Amerikana, u beogradskom Domu omladine.

 

Lisa Hannigan: Premijerni nastup irske kantautorke! | Beogradski irski festival | Beograd | 2015


Ova mlada kantautorka prvobitno je dospela u žižu javnosti 2001. godine, i to kao ženski vokal uz Demijena Rajsa (Damien Rice) na njegovim najprodavanijim albumima O i 9. Ta saradnja krunisana je uspehom i postala vidljivija i široj filmskoj publici kada je pesma „The Blower's Daughter“, sa albuma O postala saundtrek za čuveni film iz 2004. godine Closer u kom glume Džulija Roberts, Džad Lou, Natali Portman i Klajv Oven.


Solo karijeru započinje 2007. godine, od kada je objavila dva studijska albuma Sea Sew (2008) i Passanger (2011). Sarađivala je sa mnogim poznatim muzičarima, od Reja Lamontanja (Ray LaMontagne) do Herbija Henkoka (Herbie Hancock), i osvojila je mnoge muzičke nagrade i nominacije, kako u Irskoj, tako i u Americi. Liza pleni svojom lepotom i šarmom, a njen snažni vokal ostavlja bez daha.

 

Specijalni gosti na beogradskom koncertu su miljenici lokalne publike, bend Stray Dogg, koji će tom prilikom izvesti numere sa svoja dva studijska albuma. Na albumu Fire's Never Wrong sarađuju i sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom (Devendra Banhart) na pesmi „Time“.

 

Pored Dukata oko čijeg kantautorskog rada nastaje bend, tu je još pet članova, Ana i Jelena, na violini i klaviru, zatim Marko na gitari, i Vlada i Relja na basu i bubnju. Njih šestoro su već događaj vredan posete Sali Amerikani Doma omladine, a oni kao podrška Lizi Hanigan spektakl koji ne smete propustiti.

 

„Ona poseduje toliko džeza u svojim notama i frazama koje bira. Pevala je u devetinama, jedanaestinama tonova skale... Mislim, neke od ovih stvari zvuče kao da ih je Majls birao.” – Herbi Henkok

„Lizin glas je lagan i okretan, njene fraze su kao izuzetno vino, a njene folk pesme se kreću kao obmanjujuća moć, ploveći na gitari, žicama i irskoj drami. Ona je sada glavna atrakcija, iako nas duet sa Rejom La Montanjem podseća na to koliko slatko i seksi Liza može da zvuči. Samo tako nastavi!” - Rolling Stone Magazine

 

Karte su u prodaji od 18. februara preko servisa Eventim. Promo cena 1000 RSD.

 

www.rocksvirke.com


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :