Lira Vega i Sana Garić u Kulturnom centru Grad u petak 10. novembra

Datum objave:06.11.2017

Pročitano:2065 puta

Datum održavanja: 10.11.2017

Lokacija: KC Grad, Beograd

U petak, 10. novembra u beogradskom KC Grad zajednički koncert održaće Lira Vega i Sana Garić.

Nakon zapaženih nastupa na poznatim festivalima kao što su EXIT (Fusion stage) festival, Drimon Makedonija, Avant Music Festival (Moscow), Kvir_feminist_actziya (Vienna), Krüzer Medika (Zagreb), Sana Garić će sa bendom nastupiti u KC Grad u petak 10. novembra.

 

Beogradskoj publici će predstaviti pesme sa dugoočekivanog debitantskog albuma "Svet za nas" koji je prvi u planiranom nizu albuma na kojima pesme nastaju improvizacijom i saradnjom sa drugim muzičarima. Na ovom koncertu kao specijalni gost nastupiće Janja Lončar - klavijature.


Zajedno sa Sanom (vokal, klavijature) uživo nastupaju Pavle Popov (klavijature, gitara) i Feđa Tom Franklin (bubanj, perkusije).
Na albumu "Svet za nas" gostovali su brojni ljudi sa muzičke scene: Dejan Vučetić (Darkwood dub), Dejan Stanisavljević (grupa Beograd), Vladimir Đorđević (Lira Vega), Andrijana Belović, Uroš Petković (Shazalakazoo), a album je producirao Radan Đorđević - Rahmanee. Ceo album "Svet za nas" možete slušati na oficijalnom YouTube kanalu Sane Garić.


Publika će upravo u KC Gradu mati priliku da čuje album u celosti, ali i dobro znane hitove u novim elektro-synth aranžmanima.

 


„Lira Vega" je rok bend koji postoji od kraja 20. veka, kada im je postava bila četvoročlana, ali je vremenom evoluirala u duet (Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević). Treći studijski album „Duhovi" izdali su 2015. godine.

 

Bend iza sebe ima skoro dvodecenijsko iskustvo i „uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrednost domaće alternativne scene". Dvojac na sceni izvodi pesme s aktuelnog albuma "Duhovi", kao i najveće hitove s prethodna dva albuma u novim aranžmanima,  s elektronskom matricom. Ovo će im biti prvi nastup na bini KC Grad od spektakularne "neobične promocije" albuma "Duhovi" u januaru 2016. godine, kada je preko 20 poznatih muzičara iz eminentnih beogradskih bendova izvelo svoje viđenje kompletnog albuma.

 

U pripremi je DVD izdanje sa ovog koncerta,a u međuvremenu Lira Vega je izdala 3 nova video spota i održala niz koncerata po Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji kao i na raznim festivalima u regionu (Love Fest, Mixer, Escape, Sajeta, FreeDom Art, itd.).

 

Prošle godine  Lira Vega je svirala i na protestnom koncertu na Dan oslobođenja Beograda, na Trgu Republike.Ulaznice po promotivnoj ceni od 400 rsd mozete nabaviti do 10.11.2017. Kulturni centar GRAD i Chillton - Чилтон - dok će na dan koncerta cena karte iznositi 600 dinara.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :