Letu Štuke prvi put u klubu Fest

Datum objave:31.10.2019

Pročitano:1718 puta

Datum održavanja: 08.11.2019

Lokacija: Beograd

Sarajevski bend Letu Štuke nastupiće ove jeseni prvi put u zemunskom klubu Fest, 8.novembra u 22h.

Legendarna bosanskohercegovačka grupa predvođena frontmenom i istaknutim autorom Dinom Šaranom već s prvim studijskim albumom koji je pod imenom "Letu štuke" objavljen 2005.godine, izazvala je veliko interesovanje u celom regionu, kako među publikom tako i kritikom koja ga je odmah svrstala među vodeće alter-pop naslove. Naredna dva studijska albuma "Proteini i ugljikohidrati" (2008) i "Brojevi računa" (2011) iznedrili su naslove poput "Tesla", "Paranoja", "Psycho", "Sami", "U ovom svjetu" i "Bella dona" koji su im uz prethodne "Minimalizam", "Mjesto za dvoje", "Sunce", "Šutiš"... obezbedili kultni status među velikim brojem poklonika.

 

Letu Stuke

Šaranova lirika, vrlo intimna, jezgrovita, istinita, uvek aktuelna i bolna tamo gde hirurški precizno secira društvena stanja i događaje jedan je od glavnih razloga što je ovaj bend u samom vrhu muzičke scene, sa čvrstim uporištem u svim delovima regiona, a kvalitetni stihovi i muzika drže ih dugi niz godina u samom fokusu muzičke scene. I sama kritika naglašava: "...malo je grupa na ovim prostorima koje su svoje albume koncipirale na stilskoj raskoši poput Štuka, a još ih je manje koje su u tom šarolikom kolopletu uspevale imati jasnu konciznu crtu prenošenja poruke".

Nakon sedam godina albumske apstinencije krajem 2018.godine objavili su svoj četvrti studijski album "Topla voda" sa kojim se publika već upoznala kroz singlove "Bože zdravlja", "Supermarket", "Bočice" i "Zemlja gori" na kojoj je došlo do kolaboracije s ekipom iz benda Dubioza kolektiv. Prema prvim reakcijama publike i kritike Štuke su oduševile kako novim pesmama tako i energičnim koncertnim nabojem što se moglo videti prilikom službene regionalne koncertne promocije albuma pred prepunim prostorima u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu i Sarajevu gdje ih je publika podržala ovacijama, dok su Dino i ekipa precizno pogađali u dušu svakoga.

Nakon skoro godinu dana od poslednjeg susreta sa beogradskom publikom, Letu Štuke nastupiće u zemunskom klubu Fest, 8.novembra u 22h.

Ulaznice su u pretprodaji u Felix Shop-u (TC Sremska) po ceni od 1200 RSD. Na dan koncerta ulaznice će se prodavati po ceni od 1500 RSD.

Facebook event


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :