Klub Barutana Beograd

Leto u Tisnom počinje uz Love International festival

Datum objave:21.06.2016

Pročitano:3865 puta

Datum održavanja: 29.06.2016 - 06.07.2016

By:Monika Marušić

Lokacija: Tisno

Naslednik kultnog The Garden Festivala na rasporedu je od 29. juna do 6. jula, a postoji nekoliko razloga zašto posetiti Love International festival.

 

Love International Festival / Foto: Khris Cowley

Love International Festival / Foto: Khris Cowley

 

Love International festival ove godine nastavlja nasleđe kultnog The Garden Festivala koji je pokrenuo pravu glazbenu revoluciju na hrvatskoj obali, a prvi strani festival elektronske muzika stavio je našu zemlju na festivalsku kartu sveta i inspirisao procvat festivalske scene.

Novo poglavlje počinje 29. juna i traje do 6. jula 2016., lokacija je komadić raja u The Gardenu u Tisnom, a intiman festival okružen šumom i prekrasnim morem smestio se u skrivenom zalivu. Tokom dana Love International festival pruža odmor pod suncem, ugodne noći pod zvezdama donose energiju i odličnu zvučnu kulisu, a sve kulminira u klubu na otvorenom Barbarella’s. Uz odličnu lokaciju i lineup, muzičke istomišljenike iz celog sveta te opuštenu i intimniju atmosferu, sve su to dovoljni argumenti za one koji vole odmor s muzičkom pozadinom. Upravo zbog svega ovoga festival se našao na listi top 10 letnjih događaja prema pisanju stranica kao što su The Guardian, Resident Advisor i Time Out Croatia, a postoji nekoliko razloga zašto treba posetiti Love International Festival.

 

The Garden Festival / Foto: Khris Cowley

Foto: Khris Cowley

Lokacija The Garden Resort u Tisnom 
Jedna od najboljih europskih festivalskih lokacija dom je boutique festivala koji u intimnijem okruženju osigurava sunce, prekrasno čisto more i sjajnu muziku, te donosi najbolju kombinaciju festivala i odmora. Intimnost zaliva s vlastitom plažom je nešto čime se ne mogu podičiti mnogi festivali, a ples pod zvezdama i suncem zajamčen je uz glavnu pozornicu na Beach stageu koji je odmah uz more i pogonjena Funktion One sastavom, kao i cela lokacija. Olive Stage se skriva pored maslina, a do njega vodi krivudavi put koji krije brojna utočista odmora, barove i štandove s hranom. Poviše svega se nalazi glavna pozornica, obasjana velikom disko kuglom, koja je dom glavnim izvođačima festivala. Ulaz u samu lokaciju je i restoran čija terasa ugošćuje di-džejeve zadužene za zvučnu kulisu tokom dana dok pogled baca na celi zaliv.

Opustite se u hladu borova, upijajte sunce na plaži, zaigrajte odbojku na pesku ili istražujte festivalsku lokaciju u potrazi za opuštajućom masažom i osvežavajućim koktelom, smoothijem ili domaćim specijalitetom. Uz restoran na samoj lokaciji, beach bar, vinski kutak, apartmane na lokaciji, potpuno opremljene airstream prikolice i prostor za kampovanje u luksuznim shikar šatorima ili vlastitom aranžmanu, dom Love International festivala nudi sve što je potrebno posetiocima za nedelju dana uživanja. Kratka šetnja je potrebna da dođete do ribarskog sela Tisnog, festivalska lokacija je okružena ostrvom Kornati, te je u blizini Nacionalnog parka Krka, a zračne luke u Zadru i Splitu su u blizini, što čini The Garden Resort savršenom lokacijom koja nudi čisto more, prekrasnu prirodu, odličnu hranu i nezaboravno festivalsko iskustvo.

 

Boat party/ Foto: David Bowen

Foto: David Bowen

Najbolja svetska imena na lineupu

Prvo izdanje Love International festivala ima lineup kojim se može dičiti. Dixon je cenjeni predvodnik Innervisions etikete i jedan od najvažnijih di-džejeva i producenata, Motor City Drum Ensemble je vrsni kreator dobre muzike koja se čuje u njegovim pomno biranim setovima, a jedan od glavnih aktera Hessle Audio etikete, Ben UFO, vraća se u Hrvatsku. Craig Richards je rezident kultnog kluba Fabric, Joy Orbison i Midland donose odličan zvuk i legendarne duge setove, Horse Meat Disco ponovo se ukazuju ovog leta sa svojim party zvucima. Resident Panorama Bara i pravi znalac house muzike Tama Sumo nastupa uz Job Jobsea, nove ideje i oživljavanje klasične house disco muzike odlika su Fort Romeau, Red Axes donose svoje underground psychedelic electronic zvuke, dok enigmatični škotski producent i DJ Lord Of The Isles i teksaški Thai-funk pioniri Khruangbin donose novu dimenziju na Love International. Dolazi Young Marco i njegovi sjajni setovi koji prolaze kroz žanrovska ograničenja, dok miljenici Crazy P u Soundsystem izdanju dolaze na svoje hodočašće u regiju, a česta gošća Panorama Bara Jennifer Cardini po prvi put dolazi na festival.

Muzika se na festivalskoj lokaciji pali u 12 sati, čime ispijanje najdražeg koktela ili osvežavanje u moru dobija posebnu notu, a disco, house, funk i soul zvukovi traju do 2 sata ujutro. Posebnost festivala su i Sunrise Sessions, akustične svirke i laganiji setovi od 6 sati ujutro do podneva, a smešteni na pozornici uz more donose pravo uživanje uz zvuke Khruangbina, Johhny Nasha ili Phil Misona.

Klub na otvorenom Barbarella's
Barbarella’s je često prozivan jednim od najboljih svetskih klubova, ove godine uvršten među najboljih 100 prema uticajnom DJ Magu, a potpuno na otvorenom klub je okružen zelenilom, drvećem i morem. Smestio se u Pirovcu, u uvali Prosika, 10 minuta od festivalske lokacije, uz organizovani prevoz svake večeri. Mesto je to gde od ponoći do 6 ujutro svi festivalski posetioci dolaze plesati pod zvezdama dočekujući prve zrake sunca. Ozvučen sjajnim Funktion One sustavom, glavni plesni podijum je okružen mestima za opuštanje, šankovima i odvojenim prostorom koji nadgleda house, disco i techno ritmove svake večeri. Klub na otvorenom kulminacija je festivalskih noći, a upisaće vam se u sećanje kao jedinstveno iskustvo. Ove godine će neka od najboljih imena oblikovati zvuk večeri u klubu Barbarella’s, a među njima su Gerd Janson, Midland, Harri & Domenic, Motor City Drum Ensemble, Young Marco, Dixon, Job Jobse, Shanti Celeste, Ben UFO i Bicep.

Zabave na brodovima
Dva puta dnevno na rasporedu su zabave na brodovima, a ukupno 25 zabava će se održavati na brodovima The Argonaughty i The Martina. Nezaobilazno je to iskustvo bivanja na festivalu, a bilo da se radi o suncem okupanom popodnevu ili zabavi dugo u noć, na moru ste i plešete s prijateljima te slušate dobru muziku satima. Ljuljuškanje na talasima u trajanju od četiri sata uvek prati odlična zvučna kulisa, a Francis Inferno Orchestra, Joy Orbison, Axel Boman, Roman Flugel, Jennifer Cardini i Jackmaster samo su neka od imena koja će vas rasplesati jer ništa drugo vam niti ne preostaje. Zadnji dan festivala na rasporedu je Secret Island Party kada oba broda kreću prema skrivenom ostrvu gde se održava zabava tekom dana i roštilj, uz sjajnu muziku celo vreme.

Ulaznice za regiju

Dostupne su jeftinije festivalske i dnevne ulaznice za regiju tj. za državljane Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova. Nedeljna festivalska ulaznica iznosi 700 kuna, a grupna ulaznica - 6 za cenu 5 iznosi 3500 kuna. Dnevne cene su 90, 120, odnosno 200 kuna, zavisno od dana. Ulaznice se mogu kupiti u sastavu Entrio.hr, tj. na linku https://www.entrio.hr/event/love-international-3032 .

Ulaznice za klub Barbarella's i zabave na brodovima se kupuju posebno, a sve informacije potražite na stranici http://loveinternationalfestival.com/.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :