Letnji bioskop: Besplatni filmovi na platou ispred Fakulteta dramskih umetnosti

Datum objave:11.07.2017

Pročitano:3526 puta

U utorak 11. jula u 21h, na platou ispred Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, biće održane besplatne projekcije domaćih filmova „Život po Moskriju”, “Soba smrti” i “Pogledi zatvorenih očiju”. Ukupno trajanje filmova je sat vremena, a projekcije su otvorene za sve građane.

 


Nakon filma „Izlaz u slučaju opasnosti“, ovo je drugi put da će se filmovi za javnost emitovati na letnjoj pozornici FDU-a - koju je fakultetu donirala kompanija Pernod Ricard. 

 

Od 2011. godine, na globalnom nivou, kompanija Pernod Ricard sprovodi inicijativu “Dan odgovornosti” u okviru koje organizuje društveno odgovorne akcije u svim zemljama širom sveta u kojima posluje. Oslanjajući se na ovu kampanju, zaposleni u Pernod Ricard Srbija i ove godine priključili su se akciji i učestvovali u renoviranju dela Fakulteta Dramskih Umetnosti kako bi studentima obezbedili udobniji i lepši prostor za rad i druženje. Pored toga, oni su i donirali deo opreme potrebne za formiranje letnjeg bioskopa ispred fakulteta, gde će se tokom leta emitovati besplatne projekcije domaćih filmova,  otvorene za sve građane.


Fakultet Dramskih Umetnosti u Beogradu je najznačajnija institucija za umetničko i naučno dramsko obrazovanje u Srbiji.  Od ove godine, on je bogatiji i za letnji bioskop koji će studentima i široj javnosti pružiti mogućnost da besplatno uživaju u retkim filmovima pod vedrim nebom. Letnji bioskop zvanično je otvoren projekcijom domaćeg petnaestominutnog filma “Izlaz u slučaju opasnosti” Vladimira Tagića, a projekcije će biti održavane tokom celog leta.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :