Let 3 u Elektropioniru: Let 3 Voli Nas, a i Mi Njih

Datum objave:18.12.2016

Pročitano:4798 puta

By:Antonio Rozić

Lokacija: Elektropionir

Kako je pre par nedelja u Elektropioniru nastupao jedan legendarni hrvatski bend iz Zagreba, došlo je vreme za još jedan jedan bend iz Hrvatske, ovaj put iz Rijeke, a reč je o Let 3.

 

Let 3 u Elektropioniru / Foto: Jasenka Grujin

Let 3 u Elektropioniru / Foto: Jasenka Grujin

 

U Beograd su došli da odsviraju svoja prva dva albuma, Two Dogs Fuckin' i El Desperado. Pošto se zna koji su albumi bili svirani, pesme neće biti nabrajane ovde, za to možete jednostavno da pogledate popis pesama sa ova dva albuma. Ovakav pristup koncertu nije loš, pošto regularni koncerti često budu zakinuti za mnoge dobre pesme, pa ovako obožavatelji imaju priliku čuti uživo i mnogo manje popularne pesme.

 

Let 3 u Elektropioniru / Foto: Jasenka Grujin

Foto: Jasenka Grujin


A obožavatelja je bilo mnogo, toliko da je klub bio skroz pun, što je bilo jako lepo za videti. Po pravilu, bend može biti najbolji, ali ako nema da tako kažemo kvalitetne publike u velikom broju, onda je i ukupni dojam mnogo slabiji, pošto nedostaje ta energija koju gomila stvara. Energije u ovom slučaju nije nedostajalo i Let 3 je krenuo sa svojim nastupom u sada već regularno vreme za Elektropionir. Prva pesma s kojom su krenuli je ujedno i prva pesma sa albuma Two Dogs Fuckin', Sam u Vodi. Uvek mi je bilo fascinantno kako je ovaj bend započeo svoju karijeru sa jednom od njihovih najboljih pesama. Ova vrhunska mešavina rocka i psihodelije ne može da čoveka ostavi ravnodušnim, tako da koncert nije mogao bolje da započne.

 

Let 3 u Elektropioniru / Foto: Jasenka Grujin

Foto: Jasenka Grujin


Izjava da je bend započeo svoju karijeru s tom pesmom zapravo nije tačna, pošto pre nego što je nastao Let 3, tu je bio Let 2. Nisam siguran za Sam u Vodi, ali sledeća pesma koju su odsvirali (Zora) je upravo iz tog prenatalnog razdoblja benda. Što dolazi pre prenatalnog razdoblja ne znam (verovatno začeće), ali pre Leta 2, tu su bili Termiti, čija je legendarna pesma Vjeran Pas usledila nešto kasnije. Isto tako, pošto već inidrektno pričamo o seksu, treba da se napomene kako ovaj koncert nije bio jedan od onih provokativnih ili kontroverznih nastupa zbog kojih je ovaj bend punio štampu. Bez kombinezona u žarkim bojama ili čepova u guzicama (obožavatelji će znati o čemu je reč), ovaj koncert je bio čista koncentracija pravog R'n'R-a (ali ajde, mora se priznati da su i čepovi zabavni).

 

Let 3 u Elektropioniru / Foto: Jasenka Grujin

Foto: Jasenka Grujin


Da skratim i dam ubrzani opis celog koncerta, kako je započeo tako je i nastavio: jako, žestoko i tvrdo... dok nije nestalo struje. Da li je došlo do kratkog spoja ili nečeg drugog, ne znam, ali u jednom trenutku su publika i bend bili ostavljeni u totalnom mraku i tišini. Mrak još nekako, ali tišina nikada nije poželjna na koncertu. Hvala bogu, problem je ubrzo rešen, pa je koncert mogao nastaviti tamo gde je i stao. Pre zaključka hteo bih reći kako je bilo očigledno da je bendu drago što su ovde. Prlja se nekoliko puta zahvalio na lepom odazivu bez one nepotrebne i lažne emotivnosti, nego onako direktno, na kraju koncerta rekao kako Let 3 bi bio ništa bez publike.

 

Let 3 u Elektropioniru / Foto: Jasenka Grujin

Foto: Jasenka Grujin


Vreme za zaključak. Nisam skroz siguran, ali mislim da im je jedna pesma promakla, Love Killer sa drugog albuma, El Desperado, neka me neko ispravi ako grešim. Takođe, nevezano za Let 3, primetio sam kako bendovi koji sviraju u Elektropioniru imaju užurbani tempo (manjak komunikacije s publikom). Razlog tome su verovatno nedavni problemi koji su nastali između klubova u Cetinjskoj i stanara Cetinjske, zbog kojih klubovi moraju završiti s programom do ponoći. A pošto klubovi moraju da završe do ponoći, bend kao što je Let 3 mora nekako ugurati svoj program u taj raspored. Razumljivo i opravdano (svaki čovek treba svoj san), ali eto, čisto jedna mala i nebitna zamerka. Bendovi se ne bi trebali žuriti, ali isto tako ljudski san ne bi trebao trpeti, tako da nema razloga da se ovaj mali kompromis uzme za zlo. Svi sretni, zadovoljni i naspavani. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :