Klub Barutana Beograd

Les Yeux Orange donose francuski andergraund na 20/44

Datum objave:16.01.2017

Pročitano:3383 puta

Datum održavanja: 21.01.2017

By:Vojkan Bećir

Lokacija: 20/44

Francuski kolektiv Les Yeux Orange nastupiće u subotu 21. januara u klubu 20/44 na žurci koju organizuju portal MjuzNews i ovaj popularni gradski brod. 

 

Les Yeux Orange

 

Les Yeux Orange je jedan od najuticajnijih andergraund muzičkih blogova u svetu. Iza ovog projekta stoje Raphael (Noctambulo), Stan (Humangigz) i Camille (Alan Dente). Nastao je 2013. godine kada su Noctambulo i Humangigz pokrenuli YouTube kanal sa ciljem da dele prethodno neobjavljenu muziku. Malo nakon toga, započeli su seriju mikseva. Među prvima koji je pozvan da predstavi svoj muzički izbor bio je beogradski DJ Brka. Sada postoji i Les Yeux Orange radio show, a od prošle godine su aktivne i dve etikete. Prvo 12" izdanje Coco/Jungle na Good Plus raprodato je odmah po izlasku.

 


LYO su u više navrata uživali beogradski klabing, te kasnije širili priču o njegovom sjaju. Narednog vikenda prvi put će stati za gramofone u našem gradu, a nakon toga to raditi i u svom Parizu, pa kasnije Madridu i Kopenhagenu. Les Yeux Orange ovoga puta u Beograd dolaze na poziv muzičkog portala MjuzNews koji na taj način daje do znanja da planira seriju sličnih bukinga, pri čemu će nastaviti da izveštava o ostalim dešavanjima kod nas, odnosno o muzici uopšte - klasičnoj, pop ili andergraung.

Da je ovo prava klupska poslastica za sve koji prate muziku ili samo uživaju u njoj, govori i domaći deo lajnapa za narednu subotu na brodu. U noć će nas uvesti Bagheera, a kasnije svirati i pomenuti lokalni heroj svetskog renomea - DJ Brka. Poslušajte miks LYO003 koji je radio za ove francuze. 


Na sajtu lesyeuxorange.com možete saznati više o našim gostima. Između ostalog i listu najboljih pesama iz prošle godine od kojih će sigurno pustiti neke na nastupu koji nas toliko raduje. Poslušajte i šta se dešava na njihovom veoma aktivnom Soundcloud profilu sa skoro 30.000 pratilaca.

Ulaznice možete kupiti na samo veče događaja po ceni od samo 300 dinara ukoliko dođete pre ponoći, a za 500 nakon toga. Vi[e informacija na Facebook eventu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :