Lelee sa novim singlom "Ništavilo"

Datum objave:04.06.2021

Pročitano:222 puta

Datum održavanja: 01.01.1970

Lokacija: Slovenija

Ljubljanski razigrani indie/post-punk trio Lelee predstavlja 'Ništavilo', drugi singl sa predstojećeg debitanskog albuma 'Čuka bije pumpa', koji izlazi 18. juna za Moonlee Records i kanadsku diskografsku kuću Ill in the Head Records.

 

Lelee

Drugi singl 'Ništavilo' donosi nam melanholično razigranu i sanjivu a ipak živahnu pesmu, u kojoj Damjan Manevski (Rush To Relax, Molokai) nestašno svirucka po svojoj električnoj gitari, Jelena Rusjan (Borghesia, TRUS!) servira bas linije, od kojih vas zasvrbe tabani, dok se Jan Kmet (balans, Kalu) brine, da sve zajedno zvuči kao savršena kulisa za neko kasno-popodnevno đuskanje na letnjem vrtu.

Kao i na prvom singlu 'Kopnež', su Lelee pozvali u saradnju gostujućeg muzičara. Ovaj put je to Andrej Fon (Olfamož, Svojat...) koji je odsvirao saksofonske linije i celoj pesmi dodao pomalo mangupski štih. Pošto je izgleda saradnja jedan od skrivenih aduta predstojećeg albuma trebamo ispostaviti još jednu. Ispod svih ilustracija za album pa time i vizualija za singl 'Ništavilo' potpisuje se slovenački vizualni umetnik Leon Zuodar – Lele. Šta de sedi kad se sretnu Lelee i Lele, videćete i čuti uskoro.

Još pre izlazka albuma će Lelee svoj novi material predstaviti i koncertom u okviru festivala MENT Ljubljana, gde nastupaju u živo u ponedeljak, 7.6.2021. Tome ubrzo sledi još više promocijskih koncerta.

Lelee linkovi:


Bandcamp
Facebook
Instagram

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :