Klub Barutana Beograd

LEE RANALDO iz čuvenog benda SONIC YOUTH nastupa na Resonate festivalu

Datum objave:17.03.2017

Pročitano:4235 puta

Datum održavanja: 21.04.2017 - 22.04.2017

By:Barbara Garčević

Li Ranaldo (Lee Ranaldo), muzičar, kompozitor, vizuelni umetnik i producent, jedan od osnivača i član benda Sonic Youth, nastupa u okviru šestog Resonate festivala, koji traje od 19 do 22. aprila u Beogradu. Li Ranaldo nastupiće u solo akustičnom izdanju u petak, 21. aprila u Domu omladine Beograda,  dok će u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1), 22. aprila u 17h izvesti svoj čuveni performans suspended guitar, kojim ujedno i zatvara predavački deo Resonate festivala.

 

Lee Ronaldo (Sonic Youth)

Na koncertu u Domu omladine Beograda pre Li Ranalda, od 20:30 nastupiće i domaći bend Vvhile i švedska muzičarka Ana Fon Hausvolf (Anna Von Hauswolff).

 

Li Ranaldo (Lee Ranaldo), osnivač i gitarista njujorške grupe Sonic Youth, jedna je od savremenih alternativnih kulturnih ikona. Njegov način gitare definisao je noise zvuk, koji je uticao na gitariste širom sveta u proteklim generacijama. Disonantna oštrina kao stil kojeg je sam stvorio, godinama je inspiracija underground bendovima koji ne žele ni tradicionalni rok izraz, niti punk jednostavnost. Ranaldov zvuk je jedinstven jer na svojim gitarama koristi modifikacije i alternativne štimove koje menja od pesme do pesme. Magazin Spin ga je pre nekoliko godina proglasio za najboljeg gitaristu na svetu, zajedno sa Turstonom Murom (Thurston Moore), kolegom iz benda.

 

Lee Ronaldo (Sonic Youth)

Poslednjih godina Li Ranaldo nastupa kao solo umetnik, čiji su albumi i koncerti - sa bendom ili solo akustični - uvek umetnički doživljaj posebne vrednosti. Na nastupima u Beogradu će se predstaviti u solo akustičnom izdanju u petak, 21. aprila u Velikoj sali Doma omladine Beograda, izvodeći kompozicije sa svojih poslednjih samostalnih albuma, Between the Times and the Tides (2012), Last Night On Earth (2013), Acoustic Dust (2014). Dan kasnije, u subotu 22. aprila, u 17 časova, njegov čuveni audio - vizuelni performans suspended guitar - u kome učestvuje i njegova supruga, konceptualna umetnica Leah Singer - zatvoriće predavački deo ovogodišnjeg Resonate festivala.

Karte u pretprodaji po ceni od 1.200 dinara možete kupiti do kraja ove nedelje na svim prodajnim mestima Eventima.
Od ponedeljka 20. marta cena karte za ovaj koncert je 1.800 dinara
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :