LEDENE OČI: Izuzetno otkriće i važno CD izdanje!

Datum objave:28.08.2016

Pročitano:3722 puta

By:Milan B. Popović

LEDENE OČI CD LEDENE OČI / ONE RECORDS

Fantastičan je osećaj otkriti toliko zdravog, poletnog i svežeg rokenrol zvuka i sazvučja poput ovog CD materijala. Mada ovde ima zanimljivih harmonija, bluz i džez manira, liričkog rafinmana, izuzetnih vokala (mladi, ali izuzetni Vladimir Volkov). Kada smo kod pevača grupe „Ledene oči“, pomenutog u predhodnoj rečenici - mišljenja sam da je Vladimir Volkov na pravom putu do proslavljenih pevača vrhunskog ranga poput Čipija iz „Osvajača“ i vanserijskog vokala Branislava Lazića-Baneta iz beogradske rokenrol atrakcije „Steel“ koja je upravo objavila debitantski CD „Deo sna“ za „PGP RTS“). Volkov je, možda, i glavni ključ ove „magije“ koja otapa ledene oči do toplih i vrelih suza radosnica. Potrudite se kod izdavača ovog CD-a, „One recordsa“, i gospodina i direktora Zorana Nestorovića-Valderame, i muzičkog urednika Deana Clee, obavezno nabavite i preslušate ovo impresivno albumsko izdanje, objavljeno za, uglavnom, rokenrol žanrovski predodređenu žanrovski orjentisanu diskografsku kuću (One records), koja je u nebesa podigla više srpskih („Alogia“, na primer) i ex- jugoslovenskih muzičkih sastava, gitarskog usmerenja, pre svega i svih drugih.

 

Ledene oči


Na CD-u „Ledene oči“ nalazi se 11 numera. One su radijski prijateljski orjentisane jer se uklapaju u tu novoustanovljenu šemu i „minutažu i sekundažu“ radio talasa i TV emisija. One se odlikuju raznolikim melodičnim i harmonijskim linijama, iznenadnim promenama ritma, unikatnim aranžmanima, pevljivim i zaraznim, pamtljivim refrenima, sjajnom mladalačkom rokenrol energijom, i bukvalno je – sveža i toliko čekana mlada preko potrebna muzička krv- u ustajaloj i uniformisanoj diskografskoj aktuelnoj sceni domaće produkcije čiji se tumor polako ali sigurno širi. Zloćudni, podrazumeva se. „Ledene oči“, pevaju na srpskom jeziku i za to imaju još jedan plus u ovoj CD recenziji, CD prikazu!


Pored Volkova, „Ledene oči“ muzički sastav čine briljantni muzičari i muzičarke. Oni su: Sanela Đember (solo gitara i vokal), Gabrijel Madaras (bas gitara, prateći vokali), Đula Madaras (gitare) i Halai Norbi za setom bubnjeva. Aranžmane pesama potpisuje ceo sastav – Ledene oči.


Bio bih presrećan kada bih nailazio više i češće na ovakve izutetno dobre, usvirane, nadarene i već u staru briljantne bendove koje današnja muzička industrija ume da prepozna, i uz pomoć medijskih/novinarskih/CD recenzentskih logičnih i logističkih sprega i saradnika (poput moje malenkosti), dođe kao vest, otrežnjenje i preporuka širokom čitalačkom i slušalačkom auditorijumu.


Što se mene tiče, ovo je – vrhunski dobro! Proverite i uverite se u to i vi!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :