LAV JE ROĐEN! - Na premijeri filma "Reincarnated" rođena je nova zvezda muzičke scene - Snoop Lion!

Datum objave:20.03.2013

Pročitano:4408 puta

Tokom tek završenog South by Southwest festivala u SAD održana je dugo očekivana premijera filma “Reincarnated”, koja govori o neverovatnoj ličnoj i muzičkoj transformaciji Snoop Dogg-a, zvezde ovogodišnje EXIT R:Evolucije. Jedan od najvećih hip hop izvođača svih vremena, Snoop Dogg, predstavio je javnosti svoj novi alter ego koji nosi ime Snoop Lion. EXIT s ponosom predstavlja neponovljivu priliku da na ovogodišnjoj glavnoj bini festivala vidimo sudar dve ličnosti, dva alter ega, dva totalno različita muzička pravca u izvođenju jednog čoveka.U filmu, reper doživljava reinkarnaciju u muzičkom i filozofskom smislu tokom boravka na Jamajci gde je i rođena ideja o Snoop Lionu – liku koji se kroz rege muziku zalaže za mir i ljubav, odbacujući svoju problematičnu prošlost. “Nisam tek tako odlučio da odem na Jamajku, duh rege muzike i rastafari su me pozvali. Došao sam da napravim novi album, da snimim film i da otkrijem pravog sebe. Zato, kad spoznaš koji ti je životni put, treba da ga se držiš i da budeš najbolji u tome što radiš.” – izjavio je ovom prilikom Snoop.

“Reincarnated” nam pruža priliku da vidimo Snoop Dogga u jednom novom svetlu, kako emotivno priča o odrastanju i svojim snovima o životu daleko od ulice i nasilja koji su obeležili rani period njegove karijere. Priseća se i svoje mladosti, uloge koju je imao u bandama, smrti svojih velikih prijatelja Tupac Shakura i Nate Dogga, kao i perioda saradnje SA čuvenim Dr. Dreom. Film prati posetu čuvenom Trench Town-u, delu Kingstona koji se smatra kolevkom rege muzike, u kome su živeli i stvarali legendarni Bob Marley i Peter Tosh. Snoop se takođe sreo i sa rastafarijanskim sveštenicima, a njegovo novo ime, u duhu ove vere, blagoslovili su sin najvećeg rege muzičara svih vremena Boba Marleya, Damian, Bunny Wailer, član originalne postave grupe The Wailers, kao i mnogi drugi velikani rege scene. Ipak, ono što je najznačajnije u filmu je metamorfoza koju je Snoop doživeo kao umetnik: „S ovim albumom želim da pošaljem poruku ljubavi i skrenem pažnju na sjajnu muziku nastalu na ovom divnom ostrvu, čija namena je oduvek bila da pozitivno menja svet i ima poseban život za sebe“. 

Film “Reincarnated” najavljuje novi, istoimeni album Snoop Liona koji izlazi 23. Aprila. Album, koji je producirao Diplo, poznat i pod imenom Major Lazer, trenutno najcenjeniji producent ovog muzičkog žanra, imaćemo prilike da čujemo tokom EXIT festivala, od 10-14. Jula. 

Lična R:Evolucija Snoop Dogga u Snoop Liona dešava se uporedo sa R:Evolucijom EXITa, što nam daje neponovljivu priliku da na ovogodišnjoj glavnoj bini festivala vidimo sudar dve ličnosti, dva alter ega, dva totalno različita muzička pravca u izvođenju jednog čoveka. Eksplozija rima i energičnih bitova Snoop Dogga sukobiće se sa ležernim rege ritmovima i pozitivnim porukama Snoop Liona u nezaboravnom spektaklu. Snoop i EXIT ove godine zajedno šalju poruku koja ima za cilj da pokaže ljudima da je promena deo ljudske prirode, kao i da možemo da promenim svet, ali samo ako prvo promenimo sebe.  


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :