Devet 2020

LASCIAR VIBRARE 2015: Sedmi Festival savremene elektronske i umetničke muzike

Datum objave:18.11.2015

Pročitano:4008 puta

Datum održavanja: 24.11.2015

By:Marina Lučić

Lokacija: DKSG, Beograd

Koncertni maraton – tri koncerta u jednom danu

 

U utorak 24. novembra u 18 sati u Velikoj sali Doma kulture Studentski grad na Novom Beogradu biće održan Festival savremene elektronske i umetničke muzike – LASCIAR VIBRARE.

 

LASCIAR VIBRARE 2015: Sedmi Festival savremene elektronske i umetničke muzike


Na festivalu će nastupiti mladi kompozitori i zvučni umetnici koji su aktivni na polju nove muzike. Oni spajaju savremenu umetničku muziku i performans, sempluju u realnom vremenu razne objekte, igračke i glasove, koriste mikrofoniju i zvučne slike, ali i klasične instrumente i načine muzičkog izražavanja.

 

Luka Ivanović – Lukatoyboy

Luka Ivanović – Lukatoyboy


LASCIAR VIBRARE, festival umetničke muzike XX i XXI veka pokrenut je 2008. u Domu kulture Studentski grad sa željom da se muzika napisana tokom XX i XXI veka češće i više izvodi. Iako većina mladih ljudi danas sa pravom pita: „čemu to služi, a uz to i ne radi?“ festival predstavlja još jedan doprinos, da pored Tribine kompozitora i festivala Koma, savremena umetnička muzika bude zastupljena u kulturnom životu Beograda. Stvaranje ovog jedinstvenog kulturnog prostora za izvođenje savremene umetničke muzike je značajno kako za publiku, tako i za same stvaraoce, jer im se ovakvim događajima otvara prostor za izvođenje dela.

 

Svetlana Maraš

Svetlana Maraš

 

Satnica Festivala:


18:00 nastupa: Luka Ivanović – Lukatoyboy
19:30 nastupa: Svetlana Maraš
21:00 nastupaju: Matija Anđelković, Ana Krstajić, Pavle Gavrilović, Igor Andrić, Vladan Gecin, Marko Kovač, Luka Čubrilo, Vladimir Trmčić, Igor Andrić


Ulaz besplatan
Festival je podržan od strane Sekretarijata za kulturu grada Beograda


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :