Lampshade Media postala član upravnog odbora asocijacije nezavisnih evropskih izdavača

Datum objave:28.09.2017

Pročitano:2586 puta

Izdavačka kuća Lampshade Media iz Beograda postala je punopravni član upravnog odbora asocijacije nezavisnih muzičkih izdavača i izdavačkih kuća IMPALA na ovogodišnjem zasedanju u Hamburgu koje je održano u okviru Reeperbahn festivala.

U naredne dve godine na čelu novoizabranog upravnog odbora naći će se Mark Kitcat, predsedavajući izdavačke kuće Everlasting Records iz Španije.

 

Lampshade Media

"Ovo je velika stvar za našu kompaniju ali i muzičku industriju naše zemlje. Ovo je naša šansa da budemo u toku sa svim svetskim trendovima i na izvoru informacija koji se tiču nas kao izdavača i industrije. Naravno, iskoristićemo ovu šansu da stavimo fokus na Balkan i da konačno rešimo sva pitanja i probleme koji nas muče u ovoj industriji u Srbiji, pre svega stanje u našim kolektivnim organizacijama, ali pored toga ovo je prilika i da doprinesemo muzičkoj industriji na svetskom nivou od čega svi imamo benefita" izjavio je ovom prilikom Nikola Jovanović, direktor izdavačke kuće Lampshade Media.

IMPALA je osnovana aprila 2000. godine sa ciljem da predstavlja nezavisne muzičke kompanije koje čine čak 99% evropskih muzičkih kompanija. Budući da su sve te kompanije srednja ili mala preduzeća, one su zadužene za izdavanje oko 80% svih novih izdanja i otkrivanje novih talentovanih izvođača.

Glavni cilj IMPALA-e je ukazivanje na vrednost i veličinu muzičke industrije putem bliske saradnje sa izvođačima na strateškom planu i pronalaženju novih investicionuh polja koja bi osigurala zdravu konkurenciju između velikih i malih izdavača pogotovo na polju digitalne distribucije muzike. IMPALA za još jedan cilj ima promociju uloge nezavisnih izdavača kao lidera i pionira u muzičkom sektoru.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :