Laibach objavili novi album "Also Sprach Zarathustra"

Datum objave:20.07.2017

Pročitano:2976 puta

Slovenački avangardni sastav Laibach objavio je svoj novi album „Also Sprach Zarathustra" za izdavačku kuću Mute. „Also Sprach Zarathustra" je njihovo prvo izdanje nakon albuma „Spectre", objavljenog 2014. godine, a ispraćeno je spotom za pesmu "Vor Sonnen-Aufgang."

 

Muzika na albumu je originalno bila namenjena za pozorišnu adaptaciju romana „Tako je govorio Zaratustra", koja je premijerno prikazana u martu prošle godine. Album „Also Sprach Zarathustra" je unapređena verzija muzike kreirane za gore pomenutu predstavu koju je režirao Matjaž Berger.

 Kontroverzna turneja u Severnoj Koreji 2015. godine dovela je Laibach u žižu svetske javnosti, budući da su prvi i jedni zapadni rock bend koji je ikada svirao tamo. Celo njihovo iskustvo kao i sam nastup zabeležio je režiser Molten Traavik i pretočio ga u film "Liberation Day" koji je prikazan na filmskim festivalima širom sveta, a koji sad možete preuzeti putem sledećeg linka: https://itunes.apple.com/gb/movie/liberation-day/id1254985165.

Laibach će izdanje "Also Sprach Zarathustra" promovisati na evropskoj turneji koja počinje 4. novembra u Budimpešti, dok će u međuvremenu održavati samo festivalske nastupe.

 

Album "Also Sprach Zarathustra" možete preslušati na Deezeru na sledećem linku: http://www.deezer.com/us/album/44539441.

 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :