Laibach - 24. Februar Dom Omladine

Datum objave:03.02.2009

Pročitano:2865 puta

By:Legacy promotion

Avangardna muzička  grupa Laibach nastupiće  24-og Februara u Domu Omladine. Laibach će prvi i jedini put u Beogradu  izvesti svoje verzije Bachovih fuga, koje su prošle godine objavljene na albumu LAIBACHKUNSTEDERFUGE.
 


Laibach je slovenački Avangardni sastav nastao 1980.god, veoma poznat domaćoj publici jer su nastupali vise puta u našoj zemlji (Exit Festival, SKC 3x rasprodat koncert, Beer fest, itd.). 24-og Februara imaćemo prilike da vidimo nešto potpuno novo i nesvakidašnje. Ovo je jedinstvena prilika da se čuju Bachove fuge u interpretaciji grupe koja svira potpuno drugačiji stil muzike. Glavna karakteristika LAIBACHKUNSTEDERFUGE turneje je da bend Laibach ovo delo izvodi jedino na ovoj turneji. Management benda je potvrdio da bend nikada više neće izvoditi LAIBACHKUNSTEDERFUGE uživo.
 


Prošle godine izdavačka kuća Dallas Records ekskluzivno je objavila novi album grupe LAIBACH imena LAIBACHKUNSTEDERFUGE koji sadrži obrade znamenitog dela »Die Kunst der Fuge« (»Umetnost fuge«) Johanna Sebastiana Bacha. Glavni deo ovog izuzetnog materijala nastao je još 2006. kad je Laibach pozvan u Nemačku da u okviru festivala Bachfest izvede svoje interpretacije nekog njegovog dela.

U Leipzigu, gdje je Bach živeo od 1723. do smrti 1750., svake godine se održava festival posvećen ovom velikanu barokne muzike. Upravo u Leipzigu nastala je »Umetnost fuge« jedno od najzagonetnijih dela u muzičkoj istoriji. Originalno Bach je nije napisao za neki specifičan instrument, ali se najčešće izvodi na orguljama ili u interpretaciji kamernih orkestara. S obzirom da je delo bilo nedovršeno, a i nije se znalo po kojem redu se trebalo svirati, u celosti su je počeli izvoditi tek u 20. veku kad ju je do kraja sistematizovao Wolfgang Graeser.
 


Laibach je kao svoje sredstvo interpretacije »Umetnosti fuge« uzeo računar i software. Nastalo je neverovatno muzičko remek delo koje u duhu Wendy Carlos i Nemačke muzičke avangarde '70-tih predstavlja Bacha kao svojevrsnog začetnika elektronske muzike.

Karte za koncert će biti limitirane jer su jedino karte za sedeća mesta u prodaji. Kapacitet Bioskopa Doma Omladine je 500 sedećih mesta. Karte su u prodaji od 30.Januara po promotivnoj ceni od 1600din. na sledećim prodajnim mestima : Eventima , blagajna Doma Omladine, Felix , Bilet Servis- Trg Republike.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :