Lag - Misfit EP (MORD004)

Datum objave:15.09.2013

Pročitano:2615 puta

Prava je retkost danas, u izobilju muzičkih izdanja, naići na nešto posebno i drugačije. Naravno, sve zavisi od toga kakav muzički ukus imate i koje producente i izdavače pratite. Za sve one koji prate ozbiljniju muzičku scenu i ekipu koja spada u pravi underground techno, Lag je odavno poznato ime u našem okruženju.

Momak iz Novog Sada, koji producira avangardni spoj beatova i vokala, na roterdamskom labelu Mord objavljuje dve numere. Sama Doma i DHC3. Idemo redom.

Mord cover

Sama Doma počinje break ritmom, koji je popunjen logično postavljenim delovima ritam sekcije i vokalnim semplovima koji u naizgled random redosledu čine celinu. Ženski vokal praćen kickovima i snareovima je, u suštini, nosilac ove numere. Prosta forma sa kvalitetnom razradom i zaključkom. Za sve koji možda ne znaju, Surgeon vrti ovaj track!

Sledi DHC3, misteriozan naziv koji započinje kratkim vokalni uvodom. Po sada već prepoznatljivom Lag trademark stilu produkcije, u sekvencu se ubrzo pojavljuju ostali delovi numere, opet poslagani u izlomljene segmente. Neko je okarakterisao ovakav stil kao ritualni techno, i ja se sa tim slažem u potpunosti. Naleti energije i ozbiljnosti sa repetativnim vokalom i drum sekcijom, pokazuju kako Lag ume da napravi muzički haos sa malo elemenata!

Uz originalne numere dolaze i dva remixa. Sama Doma u Forward Strategy Group obradi zvuči dosta blisko originalu. Promenjena forma vokalnih ponavljanja na neki način od ovog remixa pravi klon originala. Pa ako nekom ne odgovara original, ovde će pronaći nešto slično ali ipak drugačije. Za kraj Truss u svojoj viziji DHC3 numere od samog početka nagoveštava dark and long ride. Mračan synth praćen morfovanim fx segmentom i polako nadolazećom noise agresijom od DHC3 originala prave nešto divlje i nimalo jednostavno za opisati rečima. I za kraj - Mord is short for Morderstwo. Mord is here. Mord!


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :