Kultur Shock promoviše novi album IX: Jedinstvena mešavina panka, metala i tradicionalnih balkanskih pesama!

Datum objave:28.01.2015

Pročitano:3568 puta

Datum održavanja: 03.03.2015

Lokacija: Mikser house, Beograd

Sastav Kultur Shock, baziran u Sijetlu, već više od 15 godina neverovatno dobrim zvukom diže prašinu širom sveta, zvukom koji je potpuno jedinstvena mešavina panka, metala i tradicionalnih balkanskih pesama. U okviru velike evropske turneje 2015. svraćaju i u Beograd, gde će 3. marta u Mikser House-u (Karađorđeva 46), pored odabranih pesama sa prethodnih osam albuma, svirati i stvari sa novog albuma „IX“.
 

Kultur Shock promoviše novi album IX: Jedinstvena mešavina panka, metala i tradicionalnih balkanskih pesama! | Mikser house | Beograd | 2015

 

Kultur Shock, bend koji svojom pojavom, muzikom i sastavom zaista predstavlja kulturni šok, čini jedna poptuno multikulturalna ekipa. Članovi su poreklom iz Sarajeva, Sofije, Sijetla, Džakarte, pevaju na engleskom, francuskom, španskom, srpskom, romskom, dok im je muzika mešavina roka, panka, metala, romske i balkanske muzike.

Neretko ih upoređuju sa legendarnim izvođačima kao što su System of a Down ili Gogol Bordello, ali se paralele sa drugim sastavima uvek zadrže na površini, jer Kultur Shock donosi veliku dozu originalnosti koja ih umnogome izdvaja. Njihova muzika i tekstovi obojeni su porukama ljubavi, pravde, jednakosti, napadaju svaku vrstu netolerancije, a dokaz njihove popularnosti i naklonjenosti publike, koja ih uvek rado i u velikom broju sluša, jeste i broj koncerata koji se polako približava cifri od neverovatnih 1000.

Specifični odnos koji imaju sa publikom najbolje pokazuje činjenica da je njihov novi album finansiran sistemom crowdfunding-a, a upravo je taj album, simboličkog naziva „IX“, razlog turneje i svirke u Mikser House-u. Pristup novom albumu je potpuno puristički, bez bilo kakve vrste dorađivanja, iskreno izražava njihove stavove i estetiku, a masteriran je da savršeno uklopi zvuk i izvedbu, pa stoga i pruža najbolje moguće iskustvo slušanja.

U kompletiranju „IX“ su im pomogli i neki slavni gosti pa su tako na ovom albumu svoje uloge imali i Krist Novoselic (Nirvana) i legendarni producent Jack Endino (Nirvana, Soundgarden, Mudhoney...).

Ko je Kultur Shock već slušao uživo – zna šta da očekuje. Ko nije, treba da sebi priredi to iskustvo, mora! Vredi! Karte nabavite na svim prodajnim mestima Gigs Tixa po specijalnoj promo ceni od 600 dinara, koja važi do 10. februara. Nakon 10. februara, cena će biti 800 dinara i 900 na dan koncerta.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :