Barutana klub Beograd

KultTura: Veb-portal kulturnih događaja Grada Novog Sada!

Datum objave:14.05.2015

Pročitano:6091 puta

Lokacija: Novi Sad

Jedinstveni kalendar dešavanja, na jedan „klik“ od sugrađana

Projekat “KultTura”, koji predstavlja jedinstveni veb-portal kulturnih događaja na teritoriji Grada Novog Sada, zvanično je počeo sa radom 15. marta, a javnosti je predstavljen 31.marta na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada.

 

KultTura: Veb-portal kulturnih događaja Grada Novog Sada! | Novi Sad

 

Ovo je jedan od projekata na putu do titule Evropska prestonica kulture 2021, a ideja je bila da se kreira internet platforma koja predstavlja registar kulturnih dešavanja u Novom Sadu, radi njihove bolje promocije i dostupnosti. Aplikacija je jedinstvena, jer Novi Sad do sada nije imao „kalendar“ kulturnih dešavanja, moderna je i biće od velike pomoći svim sugrađanima.

 

KultTura: Veb-portal kulturnih događaja Grada Novog Sada! | Novi Sad


Portal je ujedno i besplatan servis za ceo kulturni javni i privatni sektor u gradu. Na sajtu postoji filter pretraživanje kulturnih dešavanja po datumu, kategorijama (izložbe, filmovi, predstave, muzički događaji, festivali i manifestacije, promocije i predavanja, radionice) i lokacijama (naziv, adresa, kontakt mejl i telefon, veb-sajt ili Fejsbuk stranica). Takođe, korisnici portala mogu sami da dodaju kulturna dešavanja u gradu. Početkom juna biće dostupna i android aplikacija.Kulturna dešavanja mogu da se pregledaju na srpskom (ćirilica i latinica) i engleskom jeziku, tako da su dostupna i stranim turistima, a svi korisnici imaju transparentan i jasan pregled kulturnih dešavanja u Novom Sadu.
 

www.kulttura.rs


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :