Kultni bar CASPER iz Budve u 2016. godini slavi 25 godina postojanja!

Datum objave:07.11.2015

Pročitano:6027 puta

By:Barbara Garčević

Lokacija: Budva, Crna Gora

Casper je uz samo nekoliko evropskih i svetskih metropola i gradova uspeo da formira i razvije eclectic jazz soul scenu u Crnoj Gori i Budvi i tako je stavi na ekskluzivnu svetsku mapu ovog sofisticirang muzičkog pokreta. Za proslavu ovog važnog jubileja, ljudi koji stoje iza CASPER Bara odlučili su se za jednu nesvakidašnju proslavu i od ovog meseca započinje predstavljanje ovog bara po svetskim metropolama - London, Pariz, Berlin, Tokio, pored još nekoliko gradova Evrope i regiona. Casper večeri širom planete biće najava 25. sezone za koju Casper priprema vrlo zanimljiv i ekskluzivan program.

Kultni bar CASPER iz Budve u 2016. godini slavi 25 godina postojanja!

Prva u nizu žurki održaće se već 6. novembra u Londonu, u legendranom Brilliant Corners-u, mestu koje je rezervisano isključivo za najveća imena "jazz to house" scene /Ron Trent, Gilles Peterson i mnogi drugi/ a koje je takođe isključivo rezervisano za vinile. U Londonu će muziku puštati legenda UK scene Patrick Forge, koga domaća publika poznaje po bendu Da Lata, resident Caspera Marko Pavlović, te Harv, urednik kultne radio emisije na Pointblank London radiju.

Casper je osnovan u Jugoslaviji 1991. godine i tokom četvrt veka svog postojanja ugostio je velika imena svetske eclectic jazz soul scene: Matthew Hallsal, Kaidi Tatham, Nicola Conte, Venessa Freeman, Jessica Lauren, Jazzanova, Patrick Forge, Lefto, Sadar Bahar, Kev Beadle, Dr Bob Jones, Rainer Trubey i mnoge druge kako iz sveta, tako i iz regiona i ex-Yu zemalja.

Casper je za četvrt veka svog postojanja uspeo da odoli svim pritiscima, da sačuva muzičku, sociolosku i političku nezavisnost i kao kulturološki projekat da obezbedi ugled i poštovanje u čitavom svetu.

www.facebook.com/casper.budva


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :