Barutana klub Beograd

Kramer: Grupa Kramer daje odgovore na hiljadu pitanja!

Datum objave:27.01.2018

Pročitano:2382 puta

By:Milan B. Popović

KRAMER CD HILJADU PITANJA / RnR RECORDS


Izuzetno je prijatno osećanje kada već od prvih taktova uvodne numere VRATI SE, sa albuma HILJADU PITANJA, AOR-radijski prihvatljive grupacije KRAMER, iz Niša, osetite pozitivnu energiju, dobar vajb, romantičnu dinamičnu numeru, lišenu bilo kakve patetike... ANĐELA, samo nastavlja u istom smeru, pokrivena klavijaturama Gorana Bogićevića – Backya.


Meni je oduvek bilo interesantno kada se i set bubnjeva, gitare i bas, podjednako tretiraju kao i vokal, kao instrument, u ovom kontekstu i u primeru grupe KRAMER, pevača Srđana Vučkovića- Vučka. Ovde okupljena šestorica umetnika, iskusnih i zrelih-jer, jel te, bez starca nema udarca- isporučuje u trećem komadu narezanom na ovoj kompaktnoj disketi-dozvolite mi na tolikoj slobodi da budem krajnje subjektivan- lično svoj favorit, moćnu rokersku baladu – ODLAZIŠ- koju autorski podpisuju S. Vučković i D. Anđelković.

 

Kramer


Tužna jesu sva nova svitanja, u pravu su ovi dobro usvirani instrumentalisti i autorski predani radnici u službi plemenite a zaboravljene umetnosti-urbopoetike ili rokenrola! Ne, život ne sluša ničija maštanja, po svome nastavlja (RECI MI song, G. Žarković-Kramer), mada bi bilo bolje da se vratimo u osamdesete i devedesete prošlog veka (ugodnih decenija za svetski rnr) umesto sadašnjih Džastina Bibera, One Diretciona i sličnih trivijalnosti koja se masi servira na svim mogućim mas medijima.


Numera CRNA KRALJICA, sa dužnim poštovanjem autorapesme, jednog gorepotpisanog pesnika i autora ove CD recenzije, ima preterano veliki broj lirsko epskih stihovnih rola koji naprosto guše samu numeru i čine je tekstualno prenatrpanu...
TAJNA je čvrsta rokenrol furija. Režu masni rifovi, set bubnjeva sabija, vokal na svom mestu, tekst pozitivan, solo gitara briljantna...


NOĆ- prelepa podloga za predah u savremenom vavilonu, ma kako se on zvao, Niš, Novi Sad ili Beograd. Čast i zadovoljstvo mi je – i izuzetno uživanje- čuti ovakvo delo. Naizgled jednostavno, ali- nije! Bravo za grupu KRAMER! Zbog ove pesme je vredelo objaviti CD ili maxi CD singl-koji potpisujuG. Žarković- G. Žarković-R. Avramović/ D.Obradović.


Naslovna numera, završna, deseta po redu-HILJADU PITANJU- ostavljena za sam kraj, kao da poručuje da od ove mudre i iskusne grupeu budućnosti tek možemo očekivati nova muzička fantastična ostvarenja , kojima je domaća autorska scena ( i mlađa i starija) prilično nevična i nenaviknuta. Što se mene tiče, grupa KRAMER, u ovih nešto više od 32 minuta trajanja CD-a mi nije uzalud potrošila vreme koje otkucava svima, pa i meni. Bravo!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :