Kralj Čačka vas poziva da upoznate "njegov avatar"

Datum objave:16.11.2014

Pročitano:5100 puta

Posle višegodišnjeg šunjanja po kuloarima glavnih muzičkih zbivanja u zemlji u kojoj je muzika bitna koliko i briga o penzionerima, Kralj Čačka (za neke poznat i kao Nenad Marić) u novembru 2014. najzad izlazi na glavnu muzičku scenu Beograda, Srbije i regiona.

 


Njegov prvi zvanični studijski snimak, "Moj Avatar", snimljen je u studiju "Siena" početkom jeseni ove godine (snimatelj Nikola Usainović), a pod patronatom slavnog producenta i ovoga puta ponajviše mentora Voje Aralice. "Moj Avatar" su uz Kralja Čačka, autora teksta i muzike, koji je pored pevanja svirao akustičnu gitaru, oživeli sledeći muzičari: Marko Marić - klavir, el. gitara, Ivan Antić - kontrabas, Voja Aralica - grand cassa, činela, udaraljke, produkcija i Miloš Nikolić - truba.

"Moj Avatar" je u srpskom etru premijerno emitovan na Diskomeru Radija Studio B u nedelju 2. novembra 2014. godine.
 


montaža: Nenad Marić, Miloš Gojković video produkcija: Studio Gojko
Korišćen materijal iz filmova: Las Hurdes, tierra sin pan, (Luis Buńuel,1932), Children of Paradise - (Marcel Carne,1945), Le Ballon Rouge - (Albert Lamorisse,1956), Los Olvidados - (Luis Buńuel,1950) i Miracolo a Milano - (Vittorio De Sica,1951)

Za mnoge posetioce njegovih koncerata, dileme nema: Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Istina je da se pojavljuje se u bljeskovima i svakim novim izvođenjem iznenadi time koliko je muzika u stvari i isključivo pitanje ljubavi i emocija. Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu: između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje menja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih jazz melodija. Iz tog skrovišta Kralj Čačka izlazi na glavnu ulicu i vodi nas sa sobom na put oko sveta. Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, rokenrola i šansona, a nije mali broj onih koji ga nazivaju "srpskim Tomom Vejtsom (Tom Waits)".

 


Kralj Čačka do sada nije objavio studijski album, ali je došao trenutak da se to promeni. "Moj Avatar" je - svi se nadamo - najava velikih stvari koje su pred njim.

Foto: Stanislav Milojković


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :