Kragujevac Dance Event 2: Tijana Kabić, Fakir i Dejan Milićević u Čaurnici

Datum objave:06.03.2017

Pročitano:6473 puta

Datum održavanja: 08.04.2017

By:Ivan Petrović

Lokacija: Čaurnica, Knežev Arsenal

Rustična Čaurnica iz 19. veka, koja se nalazi u kompleksu Knežev Arsenal u Kragujevcu, ponovo postaje epicentar dobrog elektronskog zvuka. U subotu 8. aprila u Kragujevac stižu Tijana Kabić, Fakir i Dejan Milićević koji će nastupiti na drugoj Kragujevac Dance Event žurci. 

 

Kraguejvac Dance Event: Tijana Kabić, Fakir, Dejan Milićević

 

Čarnica je mesto koje je u poslednjih nekoliko godina sinonim za muzička dešavanja u Kragujevcu, a fanovi još uvek koji još uvek prepričava prethodni K.D.E. iz oktobra 2016. godine na kojem su nastupali Lea Dobričić, Mark Panic, Manča, Nikola Paunović, Hunckie i Petrovitz Yugoslavia. 

 

 

Drugi Kragujevac Dance Event otvoriće princeza vojvođanskog deepa - Tijana Kabić. Njeni nastupi praćeni su neverovatnom energijom i harizmom koju poseduje. To se oseti i u muzici koju pušta, kao i u komunikaciji sa publikom. Njen stil je deep, tech, minimal, groovy, jakih bas linija i ženske melodike. Nastupala je u svim većim gradovima u zemlji, na LovefestH2O bini i UrbanBug bini Exit festivala...


Željko Joahimistal - FAKIR
je jedan od osnivača klupske scene u Srbiji. Krajem 80-tih otkrio je "Detroit Wave" i Chicago House, koji je početkom 90-tih bio praćen Acid Houseom. Kao jedan od pionira novog muzičkog pravca počeo je da organizuje privatne underground žurke i nije prošlo mnogo nakon što su DJ Z i on počeli da rade kao rezident DJ-jevi u dva najkultnija kluba u Srbiji: Paradizo i Contrast. Nakon stvaranja sopstvenog studija-dolazi i do osnivanja prve DJ organizacije u Srbiji - Noise Destruction.
U svojoj 20-godišnjoj DJ karijeri Fakir je radio sa mnoštvom stranih i domaćih DJ-ejva. Od samog osnivanja EXIT-a DJ Fakir bio je njegov sastavni deo i imao je priliku da svira pred 20.000 ljudi na DJ Areni. DJ karijera omogućila mu je i poznanstva sa imenima kao što su Daren Emerson, Sasha, Yuseef, Lottie, King Unique, Lexicon Avenue, Layo & Bushwacka, Marshall Jafferson… i mnogim drugima sa kojima je svirao po čitavoj Srbiji, kao što su: Tom Blacksoul, Kevin Yost, Lorca, Luke Solomon, Tribalation, Eddie Richards, Gideon Jackson Terry Francis, Dave Mothersole, H-Foundation, Tony Thomas, Jay Tripwire.

 

Kragujevac Dance Event / FOTO: A. M. Photography

Kragujevac Dance Event / FOTO: A. M Photography


Dejan Milićević - jedan od naših najpoznatijih DJ-eva, počeo je da se bavi di-džejingom kada je imao 15 godina i već je dve decenije prisutan na sceni. Osvajao mnogobrojne nagrade 1997. i 1998. godine, a kao član “KneeDeep” familije nastupao je na svim većim događajima, kako u Srbiji tako i u regionu. Njegov muzički stil je miks house i techno žanra, koji ima aromu duge i bogate karijere. Takođe je poznat po eksperimentisanju sa gudačkim orkestrom Dušana Skovrana i miksovanju najfinijih Mocartovih kompozicija sa klupskim bitovima. Izdavši više od 80 EP-jeva, 2011. godine izdaje album prvenac „Trust and the Purpose“(Gillesku Records) koji je rasprodat za samo pet dana. Drugi album „Just Keep Talking Girl“ izdaje 2012. godine za „Plastic City“ izdavačku kuću. U 2014 godini Dejan osniva svoj vinyl – digital lejbl koji se zove Tit0 (Tit Zero Recordings). Lejbl je fokusiran na regionalne artiste i podrska je najboljem underground zvuku koji dolazi sa svih prostora EX YU. 

 

Žurka počinje 08.04.2017. godine u 23 sati a broj ulaznica je ograničen. Cena karata u pretprodaji iznosi 350 dinara i može se kupiti na sledećim mestima u Kragujevcu: Dom omladine i kafić Ćirilica (na vrhu Glavne ulice).  Ukoliko niste iz Kragujevca možete rezervisati vašu ulaznicu putem emaila kragujevac.clubbing@gmail.com i preuzeti ih na dan žurke na ulazu u Čaurnicu. Rezervacija mora da sadrži ime i prezime, broj telefona i broj ulaznica. Nepodignute ulaznice se poništavaju na dan žurke u 23:59h. Karte na dan žurke kao i na ulazu koštaće 500 dinara.  Afterparty će biti organizovan u novom UMK klubu (ex SODA KLUB ) u Kragujevcu. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :