Konvencija Japanizam 2014

Datum objave:26.06.2014

Pročitano:3802 puta

Datum održavanja: 03.07.2014 - 06.07.2014

Lokacija: Dom Omladine, Beograd

Prvi vikend jula donosi događaj koji željno iščekuju svi ljubitelji Japana iz Srbije, a bogami i šire, jer dobar glas daleko se čuje – od 3. do 6. jula, u Domu omladine Beograda i u saradnji sa japanskom ambasadom, društvo Sakurabana organizuje sedmi po redu Japanizam, najveću regionalnu konvenciju posvećenu pop-kulturi zemlje izlazećeg sunca.

 


Japanizam počinjemo projekcijom filma ,,Hal" to je emotivno uzbudljiva priča o devojci koja slomljeno srce leči druženjem s robotom. Sledi susret sa izdavačima Darkwood i Festina Lente. Naš dragi dugododišnji prijatelj i saradnik če održati predavanje Leiđi Macumoto, o jednoj od najvažnijih figura anime scene 70-tih i tvorcu izuzetno uticajnih svemirskih franšiza kao što su „Space Battleship Yamato“, „Space Pirate Captain Harlock“ ili „Galaxy Express“. Polako ali sigurno stižemo da svečanog otvaranja konvencije koje je zakazano za 19h. Ataše za kulturu japanske ambasade Yuichiro Omori će zvanično otvoriti Japanizam po sedmi put. Sledi već tradicionalna modna revija inspirisana tradicionalnim i modernim japanom. Revija ove godine okuplja dizajnere iz regiona. Kao večernju projekciju prikazujemo film „Space Pirate Captain Harlock“ - vizuelno raskošan i kompjuterski animiran rimejk Leiđi Macumotove priče o čuvenom svemirskom gusaru.

 


Sva četiri dana tu su:

 

Artist Alley – redovna sajamska ponuda najrazličitije robe vezane za Japan, ili za fandom u bilo kom smislu te reči, od izdavačkih kuća, preko klasičnog merčandajza, do unikatnih rukotvorina.

 

Game room - Od slobodnog igranja do turnira u najaktuelnijim naslovima, od kojih se posebno ističe naš Girl Power projekat – žensko takmičenje u Tekken Tag 2 igri, čija pobednica putuje u Azerbejdžan kao predstavnica Srbije.

 

Wacom nagradna izložba radova - Kao i svake godine, prestižne nagrade očekuju najbolji likovni rad na temu svemira, dok će oni koji su se opredelili za slobodnu temu dobiti simbolično priznanje i Facebook slavu.

 

Zbog prevelikog interesovanja, a imajući u vidu prostorni kapacitet Doma omladine, broj karata je ograničen, tako da vam preporučujemo da nabavite svoje na vreme!
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :