KONTRASTI: Samostalna izložba Sanje Sremac u galeriji STARA KAPETANIJA

Datum objave:15.09.2015

Pročitano:4695 puta

Datum održavanja: 07.10.2015 - 18.10.2015

By:Maja Škaljac – Stanošević

Lokacija: Stara Kapetanija, Zemun

Vešto, kreativno, igrajući se neočekivanim spojevima i suprotnostima različitih elemenata, formi, materijala, boja i tekstura Sanja Sremac nam priča priču koliko KONTRASTI, postavljeni na njen način mogu biti kompatibilni i povezani.

 

KONTRASTI: Samostalna izložba slikara keramičara Sanje Sremac u galeriji STARA KAPETANIJA

 

Inspiraciju za svoje skupture,kreature,podne i zidne instalacije, nastale nesvakidašnjom sintezom i kombinovanjem raznorodnih materijala ( metal, drvo, staklo,... ) sa keramikom i recikliranim materijalima ( federi, žice, plafonjere, šrafovi, štipaljke, nitne, delovi gradjevinske armature, ogledalo, prirodna kost i kosa... ) obradjenim da bi se ugradili u eksponat – pronalazi svuda oko sebe.

 

KONTRASTI: Samostalna izložba slikara keramičara Sanje Sremac u galeriji STARA KAPETANIJA

 

Ponekad spontano, a nekad smišljeno sastavljanje različitih materijala i oblika uravnoteženog kolorita, sa jakim akcentima ( novo – staro, crno – belo, horizontalno – vertikalno, krug – kvadrat, meko – tvrdo... ) i njihovo srastanje u jednu dekorativnu keramoskulpturu, rezultat su Sanjine lucidnosti, kreativnog potencijala, dvogodišnjeg eksperimentisanja i originalnosti.

 

KONTRASTI: Samostalna izložba slikara keramičara Sanje Sremac u galeriji STARA KAPETANIJA

 

Mašta, istraživački duh, vešta i precizna tehnička izrada i talenat neumorne Sanje Sremac su bili više nego dovoljni da postavi pred nas ovakvu jednu kompaktnu izložbu koja kada se sagledaju svi elementi i eksponati čini jednu jedinstvenu i impresivnu vizuelnu celinu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :