Konkurs za kolektivno izlaganje na temu: „PLAKART“

Datum objave:08.03.2019

Pročitano:1907 puta

Lokacija: Beograd

Raspisan konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi na temu: "PLAKART"u okviru autorskog projekta "Umetnikov otisak," Ane Marinović, diplomiranog grafičara, u saradnji sa "Udruženjem za razvoj likovnih umetnosti, inovativnih kantautora i literarnu promociju".

 Konkurs je otvoren do 15. marta, za umetnike koji žive i stvaraju u Srbiji. Umetnici mogu slati svoje kako realizovane, tako i nerealizovane Plakate na različite teme. ( Tema plakata je slobodna ) Prilikom izrade plakata možete se koristiti bilo kojim grafičkim elementima, možete uključiti bilo koji element koji smatrate da može doprineti vašem radu. Tehika, tema i format plakata su slobodni i nisu ograničeni. Bitno je samo da ukoliko umetnik prođe žiriranje plakati budu opremljeni za izlaganje. ( uremljeni ili kširani, sa jednom yakackom na sredini rada )

Svaki kandidat može konkurisati sa maksimum 2 rada na email: umetnikovotisak@gmail.com. Fotografije radova je potrebno poslati u jpg formatu, u rezoluciji 300dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:

1. Autor: ime i prezime
2. Godina rođenja
3. Mesto prebivališta
4. Kontakt: email, telefon, adresa, grad
5. Nazivi dela, godina nastanka: tehnika, medij, dimenzije

Imena odabranih autora biće objavljena putem dostavljene imejl adrese.

Izložba će biti otvorena u Art galeriji & caffeu "Beti Ford" ( Zetska 2, pored Skadarlije ), a o tačnom terminu otvaranja izlagači će biti nakandno obavešteni.

Participacija

Participacija za izložbu koja će trajati 14 dana, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga kao i medijska promocija, iznosi 650 RSD za umetnike koji dostavljaju i preuzimaju radove iz galerije, 850 RSD za umetnike koji radove šalju poštom iz Srbije. Umetnici koji šalju radove poštom, snose troškove poštarine za povratak radova.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni - dobro kaširani (ne treba uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, treba provući žicu kroz njih, kako bi se mogli okačiti na jednu. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova usled neadekvatnog opremanja za izlaganje!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u Beti Ford .
Prijavljivanjem na konkurs prihvataju se svi uslovi organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Umetnički savet galerije čine:

Ana Marinović, dipl. grafičar ( samostalni umetnik, član ULUPUDS-a)
Edvina Romanović - Hudeckova, magistar likovnih umetnosti
Igor Markišić, master na odseku grafika i knjiga
Milena Mitrović, dipl. grafički dizajner i master visual design-a

"Umetnikov otisak" je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara. Cilj tog projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad se promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani umetnici. Jedan od projekata je i ova izložba.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :