Konkurs za 8. MikroFAF

Datum objave:25.07.2017

Pročitano:3093 puta

Dragi ljubitelji „uradi sam” filma svih uzrasta i zanimanja,


Pozivamo vas da prijavite svoje radove na konkurs za osmo izdanje međunarodnog festivala kratkog filma MikroFAF, u oraganizaciji Udruženja „Satibara”.

 


Ovogodišnje druženje i gledanje filmova biće od 5. do 7. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, a slogan pod kojim se festival održava je LOUD EDITION.
I dalje držimo fokus na umetničkoj slobodi, samoorganizovanosti, gerilskom filmu, art brutu, low-fi filmu, eksperimentalnim formama i svim audio-vizuelnim oblicima kroz koje imate potrebu da se izazite. Glasno!
Kategorije za koje se možete prijaviti su sledeće:

Kratki uradi sam film. Odnosi se na filmove u svim rodovima i tehnikama izrade (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni), nastalim u neprofesionalnim okolnostima, bez angažovanja profesionalnih radnika i bez profesionalnih obaveza tokom i nakon realizacije.

Nezavisni kratki film. Podrazumeva filmove koji ne odgovaraju uradi sam kriterijumima, a koji su nastali u slobodnoj produkciji, bez komercijalnih namera i producentskih pritisaka.

Loud Film. Ovom kategorijom želimo da vas pozovemo da skrenete pažnju na pojave i događaje u društvu ili vašem okruženju koje možda izjedaju tiho, a zaslužuju glasnu reakciju. Zabodite prst u oko, dunite u pištaljku, uperite kameru u srž problema, bacite kamenčić koji će da pokrene lanačnu reakciju. Loud film nema žanrovskih ograničenja, važno je samo da je vaše delo nastalo kao potreba da dignete glas u ime onih koji ćute.
Mikropolis nagrade - ručno rađene statuete - dodeliće tročlani žiri.

Propozicije konkursa za 8. MikroFAF:

1. Rok za dostavljanje radova je do 15. avgusta.
2. Prihvatljivo trajanje rada je do 15 minuta.
3. Maksimalan broj filmova po autoru je tri.
4. Ne postoje ograničenja u odnosu na zemlju porekla autora ili filma.
5. Autor  treba da naznači za koju kategorija prijavljuje film (Uradi sam film, Nezavisni kratki film, Loud Film). Ukoliko to ne učini ili ako film ne odgovara prijavljenoj kategoriji, organizatori će u odnosu na temu ili „uradi sam” princip uključiti film u jednu od selekcija po svom nahođenju.
6. Filmovi koji nisu na srpskohrvatskom ili engleskom jeziku, moraju imati prevod (na jedan od ova dva pomenuta jezika).
7. Radovi se prijavljuju tako što ih pošaljete elektronskim putem podizanjem filma na neki od sajtova za deljenje velikih fajlova (Wetransfer, DropBox, SendSpace,Yousendit, FileConvoy i sl.) i ispišete podatke koje nam pošaljete na e-mail festivala mikro.faf@gmail.com, nakon čega će vam prijem biti potvrđen i film će se smatrati prijavljenim.
8. Podaci koje je neophodno dostaviti su: naziv filma, ime i prezime autora, godina i zemlja produkcije, kratak opis (maksimalno 500 reči) i trajanje filma, kratka biografija autora (maksimalno 500 reči), kontakt telefon i e-mail autora. Nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Napomene: Jednom prijavljen film nije moguće odjaviti; festival zadržava pravo na prikazivanje filma više puta kao deo selekcije festivalskog programa uz obaveštavanje autora, kao i na korišćenje isečaka ili fotografija iz filma u promotivne svrhe.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :