Konkurs "100 najlepših slika Srbije"

Datum objave:09.11.2017

Pročitano:5537 puta

Lokacija: Srbija

SRBIJA KROZ OBJEKTIV NJENIH LjUDI

 

Srbija je u najlepšoj mogućoj akciji - slikamo je, gledamo i glasamo o tome gde je najlepša!

 

S velikim zadovoljstvom vas pozivamo da učestvujete u jednoj nesvakidašnje lepoj priči. U toku je konkurs „Sto najlepših slika Srbije“. Organizator i domaćin konkursa je internet platforma „Slike Srbije“, koja već više od godinu dana privlači, okuplja i promoviše profesionalne i fotografe amatere koji slikaju Srbiju onakvu kakvom je retko vidimo.  

 

 

Konkurs je zvanično počeo 3. i traje do 30. novembra 2017, a pravo učešća imaju svi čija su interesovanja u vezi sa svetom fotografije i koji su svojim aparatom ili telefonom zabeležili neki kadar Srbije. 

 

Akcija nam omogućava da saznamo ili se podsetimo na to kakve neverovatne lepote Srbija ima  i ponekad krije. Bajkoviti predeli, prelepi gradovi, nestvarne prirodne tvorevine... i još mnogo toga stalo je u kadrove koji su prava mala umetnička dela.

U samo pet dana od početka konkurs je privukao mnogo pažnje, motivisao ljude da se uključe ili pomno prate i čekaju da daju svoj glas. U prilog ovome govore i cifre koje su se tokom vikenda popele na preko 20.000 pojedinačnih poseta na sajtu, i više od 5.000 registrovanih korisnika na sajtu i društvenim mrežama.  

 

 

Proces izbora najboljih će se odvijati u tri faze. Prvo će registrovani korisnici portala Slike Srbije izabrati 100 najlepših fotografija, zatim će stručni žiri suziti izbor na 12, a u finalnom krugu će korisnici od tih 12 odabrati najbolju.

 

Svih 100 fotografija koje su prošle prvi krug glasanja biće predstavljeno na velikoj izložbi u prostorijama Dorćol Platza, 12 probranih će biti štampano u kalendaru za narednu godinu i njihovi autori će dobiti posebne poklone, dok autora najbolje fotografije očekuje i novčana nagrada.

 

Detaljne informacije o konkursu možete naći na linku www.slikesrbije.rs 

 

O PROJEKTU “SLIKE SRBIJE“

 

Organizator konkursa, internet platforma „Slike Srbije“, je pionirski projekat koji je pokrenula grupa entuzijasta i zaljubljenika u fotografiju i pejzaže Srbije. Svakog dana nastaju hiljade fotografija koje Srbiju prikazuju u predivnom svetlu. Njihovi autori su profesionalni fotografi, ali i mnogi drugi koji to nisu - ljudi koji se šetaju, trče, voze bicikle u prirodi, oni čiji je posao vezan za otvoren prostor ili oni koji su jednostavno zaljubljeni u prirodu. Portal sve njih okuplja na jednom mestu i svima daje  Srbiju na dlanu. 

 

Istovremeno, platforma promoviše autore, omogućava  ljubiteljima fotografije da na jednom mestu imaju tematski objedinjene slike, a svima kojima su fotografije potrebne pruža pravo mesto za izbor i kontakt.

 

Za nešto više od godinu dana, „Slike Srbije“ prati više desetina hiljada ljudi, putem instagram profila kao i putem  fejsbuk stranice , a svaka objavljena fotografija prikupi preko hiljadu lajkova.  Sam termin ”Slike Srbije” nalazi se na više od 38.000 haštagova.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :