Barutana klub Beograd

Koncert „ZEMLJA GRUVA!“ U Dvorani „APOLO“ Doma Omladine

Datum objave:22.11.2013

Pročitano:4180 puta

Datum održavanja: 29.11.2013

Lokacija: Dvorana Apolo, Pančevo

29. NOVEMBAR U 21.00 – NEDELJA OTVARANJA DVORANE „APOLO“

Sastav „Zemlja gruva!“ održaće koncert u Pančevu, 29. novembra sa početkom u 21 čas, u novoj dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo. Reč je o jednom od najbrojnijih i najpopularnijih bendova na srpskoj muzičkoj sceni. Karte se mogu naći u prodaji na blagajni Kulturnog centra Pančeva, po ceni od 400 dinara, i na dan koncerta u dvorani „Apolo“ po ceni od 600 dinara.„Zemlja gruva!“ je ubrzo nakon izdavanja debi albuma "WTF is gruvlend?" (2010) za sopstvenu etiketu, stao rame uz rame sa najuticajnijim srpskim i regionalnim muzičarima.

Pored zapaženih nastupa na „Beoviziji“ 2008. i 2009. godine, osvajanja „Oskara popularnosti“ u kategoriji „Novi zvuk” za 2010. godinu, osvajanjem nagrade za „Hit godine“ „Pop mašine“ radija B92 i nagrade za Najbolji album godine (2010) po mišljenju čitalaca muzičkog portala „Popboks“, „Zemlja gruva!” je za kratko vreme napredovala od klupske atrakcije u pojavu kakva se odavno nije desila na domaćoj sceni. Nastupali su u zemljama regiona i imali zapažene svirke poput velikog solističkog koncerta 2011. godine.

Sastav “Zemlja gruva!” prvi je učinio dostupnim svoj debi album "WTF is gruvlend?" za besplatno preuzimanje putem vebsajta www.gruvlend.net.

Za godinu i nešto dana od izdavanja, album je zabeležio oko 40.000 preuzimanja samo sa zvaničnog sajta, dok je na zvaničnom Youtube kanalu benda broj poseta odavno premašio 1.000.000.

O novoj dvorani „Apolo” Doma omladine Pančevo

Objekat se prostire na površini od 700 kvadratnih metara, u ulici Maksima Gorkog broj 6. Sastoji se od velike dvorane, galerije, hodnika, posebno izolovanog prostora za izvođače i sanitarnog čvora. Reč je o klimatizovanom, bezbednom i moderno uređenom prostoru u kome će se organizovati koncerti, pozorišne predstave, izložbe, projekcije filmova, književne večeri, programi za decu, obrazovni i informativni sadržaji za mlade, programi koji podržavaju amaterizam i razvoj aktivizma mladih. Ukupni troškovi za renoviranje iznosili su oko 21 milion dinara.

Ove godine obeležava se 100 godina od prve bioskopske projekcije u Pančevu, organizovane upravo u ovom prostoru, objektu nekadašnjeg bioskopa „Apolo”, osnovanog 1913. godine.

Prostor dvorane „Apolo”, kao mesto kulturnog susretanja i razmene kreativnih ideja različitihaktera/ki, nudi priliku za realizovanje brojnih programa: kako samog Doma omladine, tako i programa i projekata u saradnji sa drugim institucijama, obrazovnim ustanovama, pojedincima/kama, umetničkim udruženjima i organizacijama civilnog društva. Prostor će biti otvoren i za inovativne projekte, alternativnu, eksperimentalnu i andergraund scenu. Mladi kreativni umetnici, studenti, srednjoškolci, formalna udruženja, neformalne grupe i udruženja građana kao i obrazovne i ustanove kulture, imaće u prostoru dvorane „Apolo” jednake mogućnosti za izražavanje i prezentovanje stvaralaštva i aktivnosti.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :